Companii

Premiera aviatica globala

9 ian. 2015 3 min

Premiera aviatica globala

Reading Time: 3 minute

Qatar Airways a lansat primul sau avion Airbus A350 XWB intr-o ceremonie inedita la Doha. Linia aeriana este prima din lume care a primit cea mai noua aeronava a a Airbus, fiind clientul de lansare global pentru acest tip de avion.

galerie 1Evenimentul de lansare a fost inaugurat in prezenta Viceprim-ministrul si Ministru de Interne, Ahmad bin Abdullah Al Mahmoud. Alaturi de acesta s-au aflat si Ministrul de Finante, Ali Shareef Al Emadi, Ministrul Transporturilor, Mr. Jassim Saif Ahmed Al Sulaiti, Ministrul Energiei si Industriei, Mohammed bin Saleh Al-Sada and Presedintele Autoritatii Aviatice Civile din Qatar, Abdul Aziz Mohammad Al-Noaimi.

O lansare de cinci stele

Ceremonia de lansare a noului avion a fost una spectaculoasa, care a inceput cu o cina eleganta, unde a cantat si Suzy Guerra, senzatia muzicii portugheze, urmata de un show laser al carui rol a fost sa prezinte calatoria lui A350 XWB, de la idee la productie.

Show-ul de lumini a fost trasat digital pe noua aeronava, iar invitatii, peste 500 de persoane au avut oportunitatea sa faca un tur al avionului pentru a vedea experienta de cinci stele ce va fi oferita tuturor calatorilor de la bordul A350 XWB.

galerie 6“Primirea acestei aeronave in cadrul flotei Qatar Airways, ca si client principal de lansare global, este un moment de mandrie absoluta pentru linia noastra si pentru statul Qatar”, a spus Akbar Al Baker, CEO-ul Grupului Qatar Airways. Acesta a mai spus ca “prin dedicarea si munca sustinuta a tututor angajatilor care servesc linia noastra aeriana, inovatia si investitiile in tehnologia de ultima generatie din domeniul aeronautic si de design, prin toate acestea, statul Qatar are o linie aeriana de care poate fi mandru si care este, la nivel global, recunoscuta si privita cu admiratie.”

 O aeronava a viitorului

 Ca si client global de lansare pentru A350 XWB, Qatar Airways va fi singura linie aeriana care va folosi aceasta aeronava pentru viitorul previzibil si a fost un contributor semnificativ in designul avionului in parteneriat cu producatorul Airbus.

A350 XWB este semnalul pentru un nou capitol in istoria aviatiei si va fi un nou brand de aeronave proiectate pentru industria pentru urmatoarea decada, iar Qatar Airways a comandat deja 80 de astfel de avioane. Primirea acestui avion este o piatra de hotar in istoria liniei aerliene din Qatar, avad in vedere ca in septembrie, a primit prima aeronava A380.

Primul zbor comercial cu acest avion va fi pe ruta Doha-Frankfurt si va incepe in 15 ianuarie 2015.

A350 XWB va avea doua clase in configuratia sa. Vor exista 36 de locuri la clasa Business in formatia 1-2-1, care vor avea un pat perfect de 2 metri lungime si un ecran HD de 43 de centrimetri pentru relaxarea la bord.

Clasa Economica va avea 247 de locuri, cu o latime de 45,72 cm in configuratia de 3-3-3, care pot fi dispuse si cu spatii de pina la 82 de cm. Fiecare scaun va avea un ecran de 27 de cm pentru distractia de la bord. Pentru pasagerii care vor avea locurile de la fereastra va exista mai mult spatiu la nivelul umarului, datorita  designului panoului vertical.

Peste 70 % din greutatea eficienta a carcasei A350 XWB este realizata din materiale care combina compoziti (53%), titaniu si un aliaj avansat de aluminiu. Noul fuselaj inovator al avionului realizat de Plastic Renforsat cu Fibra de Carbon (CFRP) rezulta intr-un consum mai mic de combustibil si este mult mai usor de mentinut tehnic.

Linia aeriana a excelentei

 Qatar Airways este singura linie aeriana din lume care opereaza toate tipurile de avioane din familia Airbus. In plus fata de comanda de 80 de avioane A350, flota liniei nationale qatareze cuprinde modelele A320, A330 Freigheter, A319LR, A321, A330, A340 si A380.

Linia aeriana a Qatarului a avut o creste rapida in doar 17 ani de operare, pana in punctul in care astazi are o flota moderna de 146 de aeronave catre 146 de destinatii de business si de vacanta din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific, America de Nord si de Sud.

In octombrie 2014, Qatar Airways a aniversat primul an de cand a intrat in alianta oneworld. Alianta a fost numita cea mai buna alianta de liniii aeriene din lume in 2014 de Skytrax pentru al doilea an consecutiv.

Qatar Airways a fost prima linie din Golf care s-a alaturat unei aliante globale, oferindu-le astfel pasagerilor beneficii importante in cele 1000 de aeroporturi pe care opereaza alinata din peste 150 de tari si 14.250 de destinatii zilnice.

Qatar Airways are comenzi de peste 340 de aeronave in valoare de 70 de miliarde de dolari. A fost fondata in 1993 si a inceput sa opereze primele destinatii din ianuarie 1994.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: