Stiri Tech

Premieră în showbiz. Single Delia prin blockchain

18 mart. 2021 < 1 min

Premieră în showbiz. Single Delia prin blockchain

Reading Time: < 1 minut

Artista Delia și-a  lansat în avanpremieră noul single „Racheta” ca NFT (jeton criptografic), în parteneriat cu StakeBorg, furnizor de solutii pe blockchain.

NFT-urile – ”non-fungible tokens” – acționează ca un certificat de autenticitate pentru un obiect real sau virtual. Fișierul digital unic corespondent operei de artă/piesei muzicale este stocat permanent într-o rețea blockchain și este practic imposibil de falsificat. Concret, NFT-urile nu sunt interschimbabile.

 Un Bitcoin este „fungible”, poate fi tranzacţionat pentru un alt Bitcoin. NFT-urile însă sunt un obiect digital unic, care nu poate fi înlocuit cu altceva. În plus, NFT-urile asigură artistului pe mai departe proprietatea asupra operei: poate păstra în continuare drepturile de autor și drepturile de reproducere.

Pachete pentru fani

Un pachet NFT Ultra Luxury Limited Edition conține: Piesa ”Racheta” în format digital; o colecție de stickers personalizate; O colecție de fotografii inspirate din tema piesei; Trei desene în creion realizate chiar de catre artistă; o casetă audio  și un walkman personalizat;o sesiune Meet and Greet cu Delia, unde artista va înmâna personal NFT-ul.

De ce o casetă?

Caseta este un omagiu adus inventatorului ei, Lou Ottens, care ne-a părăsit luna aceasta. Lou a inventat caseta audio la inceputul anilor “60 si a contribuit la dezvoltarea compact discului. “Muzica ar fi fost diferită fără casete si cd-uri, la fel cum viitorul va fi diferit cu ajutorul blockchain-ului. Imaginația noastră este limita”, spune Delia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: