Editorial

Primele 6 luni

5 aug. 2014 2 min

Primele 6 luni

Reading Time: 2 minute

Planurile de inceput de an ne determina usor sa vizualizam saptamanile si lunile din prima jumatate de an. La fel si noi, in redactie, numaram timpul in editiile revistei si evenimentele pe care le organizam. Si, desi cand facem planul pentru primele 6 luni iulie pare departe, se pare ca in acest secol ne inselam cel mai des asupra timpului.

Am depasit deja mijlocul anului si mi se pare ca anul acesta timpul a trecut mai repede ca oricand. Desi au fost luni pline, in care de multe ori n-am mai ajuns sa ne tragem sufletul, privind in jur cu greu poti sesiza o imbunatatire in mersul lucrurilor. Iesirea din criza si cresterile anuntate si care au inceput sa-si arate primele semne nu prea se simt in activitatea de zi cu zi a companiilor.

Managerii si antreprenorii reusesc la limita sa treaca peste prima jumatate a acestui an si inca nu vad semne de improspatare a pietei. Desi la nivel macro si chiar la nivel de bugete se simte o noua adiere in aer si mai toate companiile dau semne clare ca se misca si ruleaza sume mult mai mari ca in ultimii ani, constat in jur din ce in ce mai mult oameni obositi.

Lipsa surprizelor placute isi pune amprenta pe activitatea de zi cu zi. Stim cu totii deja ca piata nu va mai reveni la perioadele (exagerat de) infloritoare de odinioara si invatam sa ne obisnuim cu noua realitate, dar parca fara tragere de inima. Starea aceasta nu este nici sanatoasa si nici nu va aduce cu ea elan sau creativitate.

Este momentul asadar sa respiram adanc si sa decidem daca vom continua pe acest drum sau schimbam macazul. Dar, mai ales, este momentul sa ne regasim atitudinea, modul in care dorim sa ne petrecem viata de zi cu zi, si s-o impunem in tot ce facem.

Lipsa de satisfactii, corelata cu trecerea timpului, nu va face mai usor de digerat ziua de maine. Nici perioadele de bilant. Singurul mod in care ne putem simti bine cu noi in lupta cu timpul este acela in care simti ca ai facut ceva. Cand poti sa arati ce ai construit in aceste 6 luni. Cu acest gand aleg sa va las sa evadati in aceasta vara. Si tot cu el in minte voi incerca sa-mi reincarc bateriile in august.

Numai fiind multumit de cine esti si ce faci poti sa tii piept timpului cu un zambet in coltul buzelor. Si mi-am propus sa reusesc sa ajung la sfarsitul acestui an cu fata inseninata de sentimentul ca am facut ce-mi place!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: