Tech

Roboții către popor: #StațiÎnCasă

05/04/2020 < 1 min read

Roboții către popor: #StațiÎnCasă

Reading Time: < 1 minut

Când nu ai destui polițiști ca să facă ordine pe străzi, nici drone care să survoleze localitățile și să raporteze pe cei care nu respectă Ordonanțele, atunci apelezi la..patrule formate din roboți militari. Așa a gândit Ministerul de Interne din Tunisia, care a achiziționat mai mulți roboți militari (UGV) de la compania Enova Robotics, mașinăriile inteligente fiind trimise pe străzile din capitala Tunis, pentru a-i determina pe cetățeni să respecte Ordonanțele legate de pandemia de COVID-19.

Cu ajutorul roboților P-Guard sunt detectați pe străzi cetățenii care nu respectă prevederile în vigoare și li se cere să se întoarcă la casele lor, printr-un mesaj vocal. P-Guard este un tip de robot folosit în misiuni militare, echipat un set de camere video cu infraroșu, pentru a prelua imagini la 360 de grade, sistem audio omnidirectional și camera video termică. De asemea, roboții sunt echipați și cu sistem GPS, precum și sistem de telemetrie (transmite un fascicul laser care intersectează un anumit „obstacol”, acesta întorcându-se la sursă, calculând în acest fel distanţa dintre cele două puncte).

Enova Robotics este un start-up tunisian, care a reușit să strângă mai multe milioane de dolari pentru proiectele sale de vehicule militare, robotizate.

Din cauza pandemiei cu coronavirus, autoritățile tunisiene au închis, din 22 martie, școli, universități, localuri, au suspendat zborurile internaționale și au blocat porturile și granițele. Oficial, în prezent sunt peste 550 de persoane infectate, în Tunisia, și 18 decese din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19.

Foto: Dreamstime

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă