Editorial

Privește înapoi cu mândrie

18 oct. 2017 2 min

Privește înapoi cu mândrie

Reading Time: 2 minute

Suntem rodul experiențelor pe care le trăim, al încercărilor prin care trecem. Ele sunt cele care ne formează și ne dau puterea și încrederea să mergem mai departe. Și nu este valabil doar pentru oameni. Companiile, brandurile, organizațiile trec și ele prin multe experiențe și schimbări, care le modelează și le pot face mai puternice, dacă știu să învețe atât din succese, cât și din eșecuri.

De aceea, momentele aniversare sunt importante. Reprezintă nu doar un prilej de reflecție, ci și de mândrie pentru etapele parcurse. Pentru un business, faptul că rezistă ani, chiar decenii în condițiile concurenței acerbe din piață este o performanță în sine, dar companiile cu adevărat puternice fac mult mai mult de atât. Inovează, schimbă regulile pieței, creează noi categorii, văd oportunități acolo unde alții cred că-i așteaptă doar obstacole. Construiesc atunci când ceilalți se tem să investească, gândesc pe termen lung când mulți se bucură doar de profitul pe termen scurt și luptă pentru ceea ce cred când ceilalți aleg calea ușoară.

Gândiți-vă un pic ce înseamnă să fii prezent pe o piață cum este cea românească de 15-20-25 de ani și să fii mereu în top, să fii lider, să dai tonul în business. Să fii cel la care ceilalți jucători se raportează mereu. Înseamnă performanță, constanță, perseverență și, da, multă, multă muncă. Înseamnă ani excelenți, dar și semestre cu ținte ratate, când planurile sunt date peste cap de o criză ivită ca din senin. Dar, mai ales, înseamnă că, de fiecare dată, după fiecare victorie sau înfrângere, au mers mai departe pe drumul lor. Așa și-au câștigat dreptul să privească înapoi cu mândrie. Și înainte cu speranță.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: