Management Stiri

Program inedit de leadership

14 sept. 2016 2 min

Program inedit de leadership

Reading Time: 2 minute

Actinote, companie specializată în furnizarea de programe de coaching și leadership,  a lansat în România The Horse Connection, un program de leadership cu o vechime de 16 ani, creat de trainerul și consultantul internațional Toine Kets și implementat până acum cu succes în țări ca Olanda, Grecia, Polonia, Germania, Serbia, Ucraina.

The Horse Connection se adresează în special top și middle-managerilor care doresc să își consolideze statutul de lider, precum și angajaților din companii multinaționale sau alte companii, interesați de o abordare inedită a dezvoltării personale. De asemenea, The Horse Connection vine în sprijinul angajaților pentru a dobândi mai multă încredere în ei înșiși și în ceilalți, în interiorul echipei.

Conceptul care stă la baza programului este activarea emoției și a empatiei, precum și valorificarea acestora în sprijinul dezvoltării abilităților de lider ale participanților. Acest program diferă de instrumentele clasice de management prin faptul că liderii sunt aduși în poziția de a reflecta despre sine, efectele fiind transpuse asupra comportamentului acestora sau al întregii echipe.

Trainingul se derulează pe parcursul a 2-3 zile, una dintre ele fiind alocată lucrului efectiv cu caii. Workshop-ul și exercițiile sunt personalizate pentru fiecare client, care comunică echipei de traineri obiectivele urmărite. Grupele de participanți numără, în general, 15 persoane. Participanții primesc sarcini individuale în interacțiunea cu calul, pe care au sarcina să îl conducă, însă fără a implica elemente de echitație, ci doar folosirea limbajului corporal, a voinței și a strategiei.

Potrivit statisticilor companiei, în jur de 80% dintre participanții la acest gen de program consideră că, grație acestui program de leadership, acced de la statutul de manager la cel de lider.

”Horse Connection are la bază un concept care experimentează puterea de a te desprinde de clișee mentale: leadership nu înseamnă control, ci libertate, înseamnă a-ți asuma responsabilitatea, a ști să asculți oamenii și a oferi un exemplu. Suntem ființe emoționale, iar vremea controlului emoției s-a cam dus. Iată de unde am pornit alături de Helga Meurs, instructoarea de cai olandeză care mă însoțește de la început în acest proiect provocator. Calul este folosit ca o oglindă a noastră, ne ajută să ne descoperim individual, dar și în echipă. Feedback-ul oferit participanților este imediat, iar oamenii se schimbă ulterior. Rezultatele The Horse Connection pot evalua foarte riguros evoluția participanților după absolvirea trainingului: în jur de 80% dintre aceștia devin lideri. The Horse Connection este o abordare excelentă pentru stabilirea primilor pași în lumea leadership-ului pur, este o bază de training îndrăzneață care ajută companiile să-și dezvolte viziunea și strategia”, declară Toine Kets, olandezul care a înființat compania Actinote în România în 2007, respectiv programul The Horse Connection în 2010.

Până acum, Toine Kets a avut în jur de 1.800 de clienți în România, programul The Horse Connection fiind urmat de circa 300 de persoane din companii de top active pe piața autohtonă. În total, 5.000 de participanți au urmat programele de leadership ale lui Toine Kets la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: