Tech

Proiect romanesc premiat de Google

5 feb. 2015 < 1 min

Proiect romanesc premiat de Google

Reading Time: < 1 minut

IoT4Girls, un proiect realizat de TechLounge ce are ca scop promovarea informaticii in randul elevelor de liceu, se numara printre castigatorii programului RISE Awards 2015, organizat de Google la nivel global.

Organizatia din Romania va primi anul acesta o finantare de 25.000 de dolari prin intermediul Google RISE Awards. Proiectul se adreseaza elevelor de liceu, care au ocazia sa programeze, intr-un mod foarte practic si distractiv, obiecte „smart”. Fetele vor dezvolta aplicatii pentru gadgeturi pe care le vor putea purta (de exemplu, bratari inteligente care posteaza pe retele sociale) sau care se conecteaza la mobil/calculator (folosirea mobilului ca o telecomanda pentru a actiona diferite alte gadgeturi).

TechLounge ofera oportunitati pentru tinerii dezvoltatori si antreprenori din IT si suport pentru start-up-uri, prin intermediul programului Innovation Labs. Membrii comunitatii TechLounge s-au implicat activ in ultimii ani in dezvoltarea de programe educationale adresate elevilor de liceu.

In 2015, in cadrul programului RISE Award, Google a acordat granturi catre 37 de organizatii din 17 tari, cu o valoare cumulata de 1,5 milioane dolari.

 Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: