Stiri Management Tech

Cristian Pană, noul Managing Director pentru studiourile Ubisoft din România

29 mart. 2021 2 min

Cristian Pană, noul Managing Director pentru studiourile Ubisoft din România

Reading Time: 2 minute

Ubisoft l-a numit pe Cristian Pană în funcția de Managing Director pentru studiourile companiei din București și Craiova. 

În decursul celor peste 17 ani petrecuți la Ubisoft, Cristian Pană s-a implicat direct în procesul de dezvoltare a mai multor jocuri AAA. Acesta și-a început cariera ca Video Game Tester la București, ca mai apoi să se specializeze în rolul de Project Closer, sprijinind echipele din alte studiouri în finalizarea și lansarea unor titluri precum Assassin’s Creed Brotherhood, Far Cry 3, The Crew și multe altele.

În 2015, Cristian s-a alăturat Massive Entertainment – studioul Ubisoft din Malmö, Suedia, în rolul de Producător, și mai apoi Director Executiv al departamentului de Producție, unde a condus echipele implicate în dezvoltarea francizei Tom Clancy’s The Division.

Suntem într-o poziție unică pe piață și scriem deja următorul capitol al industriei de entertainment: susținem creșterea expertizei dezvoltatorilor locali și aducem inovații tehnice în România. De asemenea, vrem să fim un angajator de top pentru talentele locale din IT, iar un pas în această direcție este inclusiv mutarea într-un sediu nou până la sfârșitul anului, în care să le oferim cele mai bune condiții de lucru colegilor noștri”, spune Cristian Pană.

România, un punct cheie pe harta Ubisoft

România a fost primul teritoriu din afara Franței care să găzduiască o subsidiară a Grupului Ubisoft prin
deschiderea studioului din București, în 1992. Acesta a fost urmat pe plan local de Ubisoft Craiova, inaugurat în 2008. În prezent, cele două studiouri au peste 2.000 de angajați care lucrează în departamentele de Quality Control, Producție și IT.
Cu o istorie puternică de titluri de succes precum Silent Hunter, Blazing Angels sau H.A.W.X, Ubisoft România a migrat către co-development, participând la dezvoltarea unora dintre cele mai cunoscute francize de jocuri video la nivel mondial – Just Dance, Assassin’s Creed, Tom Clancy’s Ghost Recon sau Watch Dogs.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: