Rafinament “Made in China”

<p>  </p> <p> De cele mai multe ori, sintagma “Made in China” nu este tocmai un sinonim al calitatii. Lucrurile se schimba radical insa atunci cand vine vorba despre gastronomie.  In perioada 28 mai – 7 iunie, sub indrumarea Master Chef-ului Heung Kit Fai, care are o experienta de peste 30 de ani in bucataria asiatica si, in prezenta lui Ivan Lok, Chinese Restaurant Operations Manager la Crowne Plaza Zhanjiang va avea loc “Chinese Food Festival” organizat la Crowne Plaza Bucuresti. Festivalul promite tuturor participantilor o experienta gastronomica deosebita.  Timp de aproape doua saptamani, iubitorii bucatariei asiatice vor avea ocazia sa se bucure de varietatea ingredientelor si de abundenta condimentelor specifice care stau la baza mancarurilor cantoneze. Prepatatele vor fi gatite de Master Chef-ul Heung Kit Fai, dar si de bucatarul-sef al Crowne Plaza Bucuresti, Ashlie Dias, un maesru al bucatariei asiatice.</p> <p>  </p> <p> Printre specialitatile pregatite la festival se numara creveti sote cu sparanghel, coasta de vita innabusita cu sos “XO”, crab proaspat cu vin de orez chinezesc pe pat de albus cu ou, servit in ananas, crab gatit in wok cu ghimbir si ceapa verde cat si preparate de tip Dim Sum, aburite cu bambus.  Preparatele cantoneze sunt cunoscute pentru modeul sanatos in care sunt gatite, in cat mai putin ulei, de cele mai multe ori aburite, coapte, pregatite in wok sau innabusite. Mai mult, cei care vor opta pentru o incursiune in bucataria chinezeasca, vor fi rasfatati cu esentele si aromele intense ale unei gastronomii autentice. </p>