Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank International achiziționează Akcenta, furnizor de operațiuni de schimb valutar și plăți din ECE

15 feb. 2021 2 min

Raiffeisen Bank International achiziționează Akcenta, furnizor de operațiuni de schimb valutar și plăți din ECE

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank International AG (RBI), acționarul majoritar al  Raiffeisen Bank România, a ajuns la un acord pentru achiziționarea furnizorului de plăți din Cehia, AKCENTA CZ a.s. (Akcenta). Conform structurii de proprietate propuse, RBI va achiziționa 70% din Akcenta, iar restul de 30% vor fi achiziționate de filiala ceha a RBI, Raiffeisenbank a. s. Tranzacția este supusa aprobării instituțiilor abilitate și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul lunii mai, arata banca, într-un comunicat de presă.

Această achiziție susține strategia RBI de a deveni lider pe piața schimburilor valutare în Europa Centrala (ECE). 75 % din piață FX din ECE este acoperita de bănci și 25% de furnizori nebancari, așa cum este și Akcenta, arată reprezentanții RBI.

„Ne dorim să ne creștem cota de piață în ambele segmente. De aceea această achiziție se încadrează perfect în strategia noastră, atât în ceea ce privește extinderea activităților noastre, dar ne ajuta și în transformarea noastră digitală, prin valorificarea experienței unui participant de succes din piața nebancară”, a declarat Lukasz Januszewski, membru al consilului de administrației al RBI, responsabil pentru piețe și investiții.

„Atât clienții noștri cât și clienții Akcenta se pot așteptă la îmbunătățiri în viitor, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și confortul lor, beneficiind de combinarea avantajelor oferite de un furnizor clasic de plăți sau schimburi valutare, cum suntem noi, dar și de abordarea implementată deja în piață de Akcenta”, a spus Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România.

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România

Akcenta oferă servicii de schimb valutar, plăți internaționale și operațiuni la termen pentru peste 43.000 de clienți, IMM-uri din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Polonia, România și Germania. La finalul anului 2020, compania avea active totale de 93 de milioane de euro, iar valoarea tranzacțiilor procesate se apropie de 7 miliarde de euro. Akcenta va colabora îndeaproape cu departamentele de plăți și schimburi valutare din băncile grupului RBI, însă nu vă fi integrata în grup.

„Aceasta abordare ne permite să valorificam sinergiile, asigurând în același timp flexibilitatea și potențialul de creștere al Akcenta”, a adăugat Januszewski.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: