BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank – emisiune de obligațiuni subordonate în lei cu o maturitate de 10 ani

7 mai 2020 < 1 min

Raiffeisen Bank – emisiune de obligațiuni subordonate în lei cu o maturitate de 10 ani

Reading Time: < 1 minut

Raiffeisen Bank va lista la BVB obligaţiuni subordonate în valoare de 480 milioane de lei, la o dobândă de 3,5% + Robor.

În premieră pentru piața de capital din România, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligațiuni subordonate în monedă locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane de lei și un cupon de 3,5% peste Robor la 3 luniarată banca, într-un comunicat de presă.

Investitori unici au fost două instituții financiare internaționale: International Finance Corporation (IFC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

“Obligațiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind și diversificând poziția de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienții săi în perioada dificilă pe care o traversăm și va contribui la finanțarea sustenabila a economiei românești, inclusiv prin investiții în proiecte verzi”, a spus James Stewart, vicepreședinte Trezorerie și Piețe de Capital Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a depus și a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligațiunilor în data de 6 mai 2020, iar obligațiunile urmează a fi tranzacționate la Bursa de Valori București începând cu 14 mai 2020.

Procesul de emitere și admitere la tranzacționare a obligațiunilor a beneficiat de consultanță și asistență oferite de echipa departamentului de Investment Banking al Raiffeisen Bank.

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank este unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței de capital din România cu o experiență bogată ce acoperă aproximativ 40% din valoarea emisiunilor de obligațiuni municipale și corporative listate la Bursa de Valori București în ultimii 15 ani.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: