Stiri Analize Tech

Raport Chainalysis: Europa este cea mai mare piață a criptomonedelor, cu 25% din tranzacțiile globale

1 oct. 2021 2 min

Raport Chainalysis: Europa este cea mai mare piață a criptomonedelor, cu 25% din tranzacțiile globale

Reading Time: 2 minute

Lumea criptomonedelor se stabilizează în 2021 după câțiva ani foarte volatili. Valoarea criptomonedelor înregistrează acum peste 2 trilioane de dolari, conform CoinGecko, care monitorizează mai mult de 8,800 de monede virtuale.

Europa: cea mai mare piață crypto

Potrivit unui nou raport al Chainalysis, Europa este cea mai mare piață crypto cu investiții în fitpuri de finanțe descentralizate și cu o creștere importantă a volumului tranzacțiilor.

Europa Centrală, de Nord și de Vest (CNWE) au primit criptomonede în valoare de peste 1T USD în ultimul an. Aceasta reprezintă 25% din activitatea globală, se arată în raport. CNWE ocupă locul al doilea după regiunile din estul Asiei.

Au existat creșteri masive ale numărului de tranzacții cu cifre amețitoare (în valoare de peste 10 milioane USD criptomonedă) începând din iulie 2020. Valoarea acestor tranzacții a crescut la 46,3 miliarde USD în iunie 2021 de la doar 1,4 miliarde USD în iulie 2020.

Datele arată că platformele DeFi au dominat transferurile instituționale de mari dimensiuni în ultimele 12 luni. Majoritatea tranzacțiilor au implicat Ethereum și wrapped Ethereum (WETH).

„Protocoalele DeFi reprezintă trei până la patru dintre primele cinci servicii în majoritatea lunilor, Uniswap, Instadapp și dydx apar frecvent. Între timp, Binance și Coinbase rămân cele mai populare schimburi centralizate ”, spune Chainalysis.

Pariuri pe mize

Un număr mare de investitori instituționali intră, de asemenea, în piața criptomonedelor prin plasare, unde companiile împrumută criptomoneda lor protocoalelor DeFi, astfel încât să aibă lichiditate. În schimb, aceștia câștigă din dobânda criptomonedelor care sunt împrumutate împrumutătorilor.

Chainalysis spune că CNWE este cel mai mare partener comercial de criptomonede pentru fiecare altă regiune la nivel global, trimitând cel puțin 25% din valoarea totală către alte regiuni. Aceasta include 34% din sumele primite în America de Nord.

Chainalysis a constatat, de asemenea, că CNWE este o sursă cheie de lichiditate pentru investitorii în criptomonede din întreaga lume.

„CNWE are o suprapunere ridicată a serviciilor cu mai multe regiuni decât oricare alta, afișând relații deosebit de puternice cu Europa de Est, America de Nord și Asia Centrală și de Sud. Serviciile care contribuie la această dinamică includ eToro, Bitstamp și CryptoKitties ”, spune raportul.

Marea Britanie în topul tranzacțiilor cu criptomonede

Potrivit raportului, Marea Britanie conduce în topul tranzacțiilor cu criptomonede atunci când se analizează valoarea primită, cu o marjă largă de 170 miliarde USD. Aproaope jumătate din aceste sume provin din valoarea trimisă protocoalelor DeFi. Franța, Germania, Olanda și Elveția completează primele cinci poziții ale topului.

Cele mai tranzacționate criptomonede: Etherum și WETH

Eteherum și WETH sunt cele mai populare criptomonede din aproape fiecare țară, potrivit Chainalysis, reprezentând aproximativ 40% din valoarea tranzacției, urmată de Bitcoin cu 27% în Marea Britanie. Germania înregistrează aproximativ 28% din volumul tranzacțiilor în Bitcoin, în timp ce în Franța se tranzacționează doar 20%.

„CNWE a devenit cea mai mare piață a criptomonedelor din lume, iar creșterea sa în ultimul an a fost în mare parte determinată de investitori instituționali și alte balene care se mută în DeFi”, conchide Chainalysis.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: