Stiri

Record la a doua ediție a maratonului vaccinării din București. Peste 23.000 de persoane vaccinate

31 mai 2021 2 min

Record la a doua ediție a maratonului vaccinării din București. Peste 23.000 de persoane vaccinate

Reading Time: 2 minute

A fost înregistrat un număr record de persoane care au venit să se vaccineze cu prima doză la a doua ediție a maratonului vaccinării din București. La această ediție erau așteptate să se vaccineze cu rapel, persoanele care au participat la vaccinare acum trei săptămâni. În plus au venit și alte 23.291 de persoane pentru a se vaccina.

Au fost folosite vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson

Maratonul de vaccinare de la București a avut 50 de fluxuri de vaccinare. În ambele centre de vaccinare, s-au administrat 20.909 de doze de ser Pfizer BioNTech. Majoritatea persoanelor au primit doza de rapel, prima doză fiind administrată la 2.128.

De asemenea, au ales să se vaccineze cu ser Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, 2.382 de persoane.

Astfel, la Sala Palatului, au primit vaccin Pfizer BioNTech 12.784 persoane şi Johnson&Johnson – 1.528, iar Biblioteca Naţională a României: Pfizer BioNTech – 8.125 persoane şi Johnson&Johnson – 854.

„Numărul mare de persoane vaccinate arată faptul că am realizat şi dus la bun sfârşit un proiect important. Nu ne-am propus să doborâm recorduri, ci să ne aducem contribuţia, în cât mai mare măsură posibil, la întoarcerea la normalitate. Consider că prin acest maraton al vaccinării, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti a arătat că nu este numai un for de educaţie, ci şi o instituţie care implicată în viaţa societăţii şi comunităţii. Aş vrea să le mulţumesc pe această cale numeroşilor voluntari care şi-au dedicat timpul şi priceperea pentru a ne ajuta pe noi toţi să mai facem un pas către victoria în lupta împotriva acestui inamic perfid – virusul SARS-CoV-2”, a declarat rectorul UMF, Viorel Jinga, potrivit comunicatului de presă.

Peste 1.400 de voluntari au participat în acest weekend la cea de a doua ediţie a Maratonului vaccinării anti-COVID de la Bucureşti.

Partenerii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti pentru organizarea acestui eveniment au fost Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi. Evenimentul a fost sprijinit de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: