Stiri

Record pentru Maratonul de Vaccinare: 20.360 de persoane s-au vaccinat în week-end

10 mai 2021 2 min

Record pentru Maratonul de Vaccinare: 20.360 de persoane s-au vaccinat în week-end

Reading Time: 2 minute

Maratonul de Vaccinare din București s-a terminat. 20.360 de persoane s-au vaccinat de vineri până luni dimineața, non-stop, în București. În medie s-au vaccinat 6 persoane pe minut în această perioadă.

Chiar dacă estimarea inițială era de 10.000 de persoane, numărul persoanelor care s-au prezentat pentru vaccinare a fost cu mult mai mare, iar DSP a suplimentat dozele de vaccin pentru fiecare centru în parte.

În trei săptămâni se va relua maratonul pentru efectuarea rapelului.


Pentru vaccinul Pfizer rapelul este la trei săptămâni, drept urmare persoanele care s-au vaccinat în acest week-end sunt așteptate peste trei săptămâni pentru a face și a doua înjecție.

Valeriu Gheorghiță: Cea mai mare temere a oamenilor nu e legată de ce va urma după vaccin, ci de procedură în sine

„Erau multe persoane care așteptau la coadă înainte să înceapă maratonul și care așteptau să fie vaccinate de mine, și am vaccinat circa 56 de persoane în câteva ore. Am vaccinat o persoană în scaun cu rotile, de o condiție socială precară, și mă bucur că am reușit să o ajut să se vaccineze.

Cea mai mare temere a oamenilor nu este de vaccin, ci de înțepătură. Femeile au fost mult mai curajoase, însă oamenii nu trebuie să își facă griji, nu este o procedură dureroasă.

Vestea bună este că vom organiza în continuare aceste maratoane, în 14 -16 mai se vor organiza în Cluj, Iași, Petroșani și alte orașe”, a completat dr. Gheorghiță.

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a fost și coordonatorul Maratonului de Vaccinare din București. Acesta a mulțumit bucureștenilor și celor care locuiesc în jurul Capitalei pentru că au venit să se vaccineze. Viorel Jinga a declarat că la maratonul de vaccinare nu s-au înregistrat reacții adverse notabile, iar cei 1200 de medici și asistenți au fost tot timpul pregătiți pentru a acorda sprijin.

Maratonul a început vineri, la ora 16:00. Centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională vor fi redeschise peste 3 săptămâni, când oamenii vaccinați în acest weekend vor primi rapelul. De asemenea, tot atunci, sunt așteptați și alți români la vaccinare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: