Companii

Record pentru web2sms

5 feb. 2015 < 1 min

Record pentru web2sms

Reading Time: < 1 minut

Liderul pietei de mobile marketing din Romania, web2sms, dezvoltat de NETOPIA a expediat anul trecut peste 100 de milioane de SMS-uri, cu 45% mai multe fata de anul 2013.

Performanta web2sms de anul trecut a venit pe fondul evolutiei generale a pietei locale de mobile marketing, care a crescut cu o treime fata de 2013, si care, conform estimarilor NETOPIA, va ajunge la un volum de 350 de milioane de SMS-uri in 2015. Potrivit datelor de la NETOPIA, peste 3.000 de clienti au folosit platforma web2sms anul trecut pentru a trimite mesaje comerciale de informare. Cele mai importante volume au fost generate de companiile din sectorul bancar, urmate de cele din retail, unde jocurile si concursurile prin SMS au crescut cu peste 50% fata de 2013. In cazul web2sms, campaniile de marketing au reprezentat doar14% din totalul SMS-urilor expediate anul trecut, volumele principale fiind reprezentate de SMS-urile tranzactionale.

Companiile din Romania care utilizeaza cu precadere SMS-ul ca metoda de comunicare cu baza de clienti raman cele care administreaza baze mari de clienti, respectiv companii din sectorul financiar-bancar, retail si telecom. Evolutia web2sms este vizibila si la nivel de venituri, care au fost cu aproape 38% mai mari in 2014 fata de anul anterior. Potrivit reprezentantilor NETOPIA, platforma urmeaza sa isi diversifice portofoliul de produse in 2015 si sa adreseze noi servicii, ce vor genera o crestere de peste 10% a numarului de SMS-uri expediate pana la finalul anului.  “Evolutia cea mai importanta se vede in cazul campaniilor realizate de companii cu propriile baze de clienti, in crestere cu 30% fata de anul precedent. Sunt si genul de campanii care inregistreaza cele mai bune rate de raspuns, chiar si 8% in anumite cazuri”, spune Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: