fbpx
Companii

Medicover cumpără clinica Doctor Luca3 min

06/10/2016 2 min read

author:

Medicover cumpără clinica Doctor Luca3 min

Reading Time: 2 minute

Marius Chitu PicturesMedicover, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din România, a finalizat achiziția clinicii Doctor Luca din Pitești. Tranzacția se adaugă investițiilor de aproximativ 2 milioane de euro pe care Medicover le-a realizat în prima parte a acestui an și se încadrează în strategia companiei, ce vizează extinderea și modernizarea rețelei din România.

Doctor Luca este unul dintre cele mai importante branduri locale, recunoscut pentru excelența în furnizarea serviciilor medicale de înaltă calitate, prin intermediul unei echipe dedicate de medici și asistenți, arată Medicover, într-un comunicat de presă. Clinica a fost fondată în urmă cu 17 ani, de către dr. Augustin Batiș, un antreprenor cu viziune, care a reunit profesioniști cu înaltă pregătire și a construit o afacere locală de succes: o clinică multidisciplinară cu peste 20 de specialități, 40 de medici și peste 500.000 de pacienți.

„Sunt încântat să văd cum clinica în care am investit aproape 20 de ani din viața mea se alătură unei rețele de prestigiu, pentru care pacienții sunt întotdeauna pe primul loc. Am siguranța că viitoarele schimburi de idei și experiență profesională între echipa clinicii și cea a Medicover vor duce la rezultate mărețe care, în final, vor reprezenta beneficii pentru pacienților noștri”, a spus dr. Augustin Batiș, fondator al clinicii Doctor Luca.

Medicover preia activitățile de ambulatoriu ale centrului medical Doctor Luca, situat pe Bulevardul Eroilor nr. 44, în Pitești. De asemenea, serviciile de laborator oferite în cadrul centrului vor fi în continuare disponibile la nivel local și vor fi coordonate de Synevo România, cea mai mare și performantă rețea de laboratoare din România, parte a Grupului Medicover. Astfel, Synevo va extinde gama de teste de laborator disponibile în cadrul Doctor Luca, pentru a pune la dispoziția pacienților din regiune numeroase teste certificate internațional de cea mai înaltă calitate.

„Doctor Luca este o afacere de succes, foarte apreciată în rândul pacienților pentru calitatea serviciilor medicale pe care le oferă. Faptul că împărtășim aceleași valori, care pun pacientul în centrul întregii noastre activități, a fost foarte important pentru noi”, a declarat Adrian Peake, director general al Medicover România.

Tranzacția se încadrează în strategia de business a grupului, de a facilita accesul pacienților la servicii medicale la cele mai înalte standarde. Astfel, compania își propune să integreze și să extindă gama de servicii pe care le oferă la nivel local prin Spitalul Medicover și rețeaua de clinici, situate acum în nouă orașe din România.

„Suntem onorați să integrăm clinica Doctor Luca în familia Medicover, iar această tranzacție se încadrează în planul nostru de extindere și dezvoltare națională”, a declarat Adrian Peake, director general al Medicover România.

În prima jumătate a anului, Medicover a inaugurat patru clinici, în Ploiești, Brașov, Galați și Cluj-Napoca. Achiziția clinicii Doctor Luca din Pitești face parte din strategia de dezvoltare a grupului, ce presupune standarde înalte de calitate, precum și extinderea și modernizarea rețelei sale, atât în 2016, cât și în anii următori.

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est și oferă servicii medicale integrate pacienților din 14 țări europene.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *