Management Stiri

Recrutare naturală cu inteligență artificială

31 iul. 2019 2 min

Recrutare naturală cu inteligență artificială

Reading Time: 2 minute

eJobs, portalul de recrutare online lansează Candidate Fitness, o opțiune care aduce candidații la angajatori în funcție de relevanța lor pentru job, devenind astfel prima platformă care folosește inteligența artificială în recrutarea online.

Nu doar candidații se confruntă cu provocări atunci când își caută un job, ci și companiile, una dintre principalele probleme de care se lovesc angajatorii atunci când încep procesul de recrutare fiind legată de timpul îndelungat pe care îl petrec până când reușesc să identifice candidații potriviți pentru posturile deschise. În acest context, eJobs a lansat Candidate Fitness, funcționalitatea care folosește inteligența artificială să sorteze candidații care aplică pentru un anumit loc de muncă, în funcție de relevanță și de gradul lor de compatibilitate cu jobul respectiv.  

„Echipa noastră de Machine Learning a lucrat intens în ultimul an la un algoritm complex de relevanță care compară anunțurile de angajare cu CV-urile aplicanților. Ce înseamnă asta pentru angajatori? Că vor vedea cei mai potriviți candidați în topul listei de aplicanți, reducând drastic timpul pe care îl petreceau scanând CV-urile. Cu alte cuvinte, primii candidați pe care îi vor vedea când postează un job de programator, de exemplu, vor fi persoane cu experiență sau pregătire în IT. Nu vor mai fi cazuri în care un șofer sau un agent de vânzări să apară printre primele sugestii pentru un job în IT, ca să continuăm exemplul – una dintre marile probleme cu care se confruntau recrutorii până acum”, spune Bogdan Badea, CEO, eJobs România.

Cu ajutorul Candidate Fitness, eJobs a adus un upgrade inteligent care detectează dacă anunțil unei companii se potrivește unui candidat, indiferent dacă jobul respectiv conține termenii căutați sau doar termenii din același câmp semantic. Practic, acum, joburile unui angajator apar ca recomandări în anunțuri similare, astfel încât să ajungă mai ușor la candidații potriviți. Arunci când este calculat gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare sunt urmărite experiențele anterioare ale candidaților, timpul petrecut la fiecare job, abilitățile specifice, limbile străine cunoscute, dar și alte informații relevante.

„Munca unui recrutor este mai dificilă decât ne putem imagina. Poate primi și câteva mii de aplicări pentru un job. Cu cât primele recomandări de CV-uri sunt ale unor candidați compatibili cu jobul, cu atât recrutarea va fi mai eficientă și mult mai rapidă. Candidate Fitness este un fel de al șaselea simț al recrutării online, redat cu ajutorul inteligenței artificiale”, adaugă Bogdan Badea.

Foto: © Kiosea39 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: