fbpx
Lifestyle Stiri

Regizorul Andrei Șerban îl aduce pe Don Giovanni la Opera Națională din București2 min

31/08/2017 2 min read

Regizorul Andrei Șerban îl aduce pe Don Giovanni la Opera Națională din București2 min

Reading Time: 2 minute

Regizorul Andrei Șerban a revenit în această vară acasă, la București, pentru a pune în scenă, alături de echipa Operei Naționale, lucrarea Don Giovanni, una dintre cele mai importante opere create de compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart. Premiera va avea loc astăzi și mâine, de la ora 18:30, iar, din luna octombrie, va intra în repertoriul Operei Naționale din București.

Reputatul regizor este stabilit în Statele Unite, unde conduce Catedra de Teatru, în cadrul Columbia University. Punerea în scenă a operei Don Giovanni reprezintă proiectul său de vacanță, un proiect realizat de Asociația Culturală Neo Art România în colaborare cu Opera Națională București și finanțat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Mozart pe limba tinerilor

Regizorul a optat pentru o distribuție tânără, pentru unii dintre artiști această operă reprezentând chiar debutul la Opera din Capitală. „Prefer să lucrez cu tinerii, pentru că încă mai sunt flexibili. În timp, obiceiurile pe care le deprinzi devin ceva care te încorsetează. Deprinzi un mod de a gândi și îl folosești ca pe un șablon. Cântăreții nu au făcut școala dramatică și tot ce înseamnă mișcare dramatică învață de la cei care le sunt antrenori. Cu cât crești în vârstă, devine mai dificil să te eliberezi de aceste metehne. De aceea prefer să lucrez cu colegii mai tineri, pentru că sunt dispuși să pornească în aventuri noi”, declară regizorul Andrei Șerban.

Acesta mărturisește că, la începutul proiectului, se temea de această operă, considerându-l pe Mozart un compozitor complex și misterios, iar pe Don Giovanni un personaj care dă măsura misterului compozitorului. Provocarea cea mai mare pentru regizor a fost aceea de a crea un Don Giovanni actual, pe înțelesul și sufletul publicului tânăr și speră că aceast spectacol va aduce la Operă cât mai mulți tineri, chiar și pe cei care nu au luat contact până acum cu această formă de artă.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *