Lifestyle

Relaxare si nutritie pentru o stare de bine

23 iul. 2015 4 min

Relaxare si nutritie pentru o stare de bine

Reading Time: 4 minute

In afara de abonamente la sali de fitness si teambuildinguri, de ceva timp companiile au o alternativa in plus pentru stimularea productivitatii si intretinerea starii de sanatate a angajatilor. Mai exact, este vorba despre programe care imbina relaxarea cu sportul si ofera diverse oportunitati de a afla detalii despre o nutritie corecta.  

Un astfel de program este Spaventura, un concept creat de despreSpa.ro, singurul portal care integreaza informatii complete despre tot ceea ce inseamna spa in Romania, fondat de Ioana Marian, in urma cu aproape 5 ani.

Spaventura: relaxare activa pentru trup si minte

Programul imbina relaxarea oferita de spa cu sesiuni de exercitii care provin din yoga / tai chi, menite sa reduca nivelul de stres. Participantii sunt cazati intr-un cadru relaxant si li se ofera smoothie-uri si mese sanatoase.

Yoga cu Avisek Majumdar (8)

Toate programele de wellness corporate dezvoltate de despreSpa.ro, inclusiv, Spaventura, sunt realizate in colaborare cu diversi specialisti in yoga, tai chi, feng shui, masaj, medicina complementara, nutritie. 

Yoga cu Avisek Majumdar (6)
Avisek Majumdar

Unul dintre trainerii programului Spaventura este Avisek Majumdar, profesor acreditat de yoga, ca urmare a absolvirii cursului de la Sivananda Ashram Kerala, India. De asemenea, a studiat tehnicile ayurvedice in cadrul International Yoga Vedanta Center. A sustinut cursuri si traininguri in Hong Kong, Macau, Filipine, China, Sri Lanka, Maldives, Mauritius, India. Acum s-a stabilit in Romania unde a fondat propria scoala de yoga (Prakriti School of Yoga). De-a lungul timpului, a sustinut workshopuri in diferite companii mari din Romania, atat in Bucuresti, cat si in Timisoara, Cluj si Oradea. In cadrul experientei Spaventura, el incearca se le faca cunoscute participantilor beneficiile practicarii yoga si sa-i determine sa integreze anumite elemente din yoga in viata de zi cu zi.

Workshop Alexandra Iliuta (5)
Alexandra Iliuta

De meniul din Spaventura si de workshopurile pe teme de sanatate si preventie (alimentatie sanatoasa, exercitii Tao Yin pentru longevitate, aromoterapie si fitoterapie), se ocupa Alexandra Iliuta, tehnician nutritionist si trainer acreditat al Autoritatii Nationale pentru Calificari. Pasionata inca din adolescenta de nutritie si de domeniul dezvoltarii personale, Alexandra a imbinat cunostintele dobandite in cadrul Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania cu diverse cursuri de terapii alternative, medicina traditionala Ayurvedica, Tao Yin, Chi Kung. Ea sustine diverse workshopuri pe teme de sanatate, alimentatie sanatoasa, tehnici Qi Kung, exercitii Tao Yin pentru longevitate. 

Alte programe de wellness corporate oferite de despreSpa.ro

Workshopurile Work – Life Balance, realizate in colaborare cu specialisti in yoga, tai chi, feng shui, masaj, medicina complementara, nutritie.  Au o durata de 2-4 ore si pot fi tinute si la sediul companiei. Acestea cuprind traininguri de Physical Balance, Mental Balance si Work – Life Balance. 

Program wellness corporate – un program pe termen lung realizat in colaborare cu un doctor. Pe baza ultimelor analize de sange si a unui chestionar complex, ce cuprinde aproximativ 80 de intrebari, doctorul determina care sunt riscurile la care este expus angajatul: pe termen scurt, mediu si lung, si il directioneaza catre orice activitate care il va ajuta: yoga, tai chi, acupunctura, osteopatie, masaje, gimnastica, fitness, nutritie. Unele activitati se pot desfasura in companie, altele in cabinete specializate. La fiecare sase luni, doctorul va avea o noua intalnire cu fiecare angajat pentru a-i urmari evolutia.

Saptamana sanatatii in corporatii – o saptamana de workshopuri in care angajatii primesc cateva puncte de pornire pentru ceea ce inseamna un stil de viata sanatos. Fiecare zi din saptamana contine workshopuri dedicate: mintii (parenting / cresterea puterii de concentrare prin kyokushin), sufletului (relaxare antistres prin aromaterapie / yoga / chi kung), corpului (pilates / tai chi / stretching), alimentatiei (smoothies & lemonades / ora de gatit) si simplitatii (ayurveda / tehnici de respiratie).

Cutia Spandorei – un program de wellness de 4 ore ce permite accesul la “mostre” de viata sanatoasa care pot fi preluate ulterior in ritualurile zilnice: excercitii de yoga, thai chi, cosmetica naturista, masaje relaxante, sfaturi de nutritie.

Petreceri SPA cu tematica aleasa in functie de preferintele angajatilor si sezon. Angajatii pot alege intre: aromaterapie, vinoterapie, Spa Garden Party.

Cadouri corporate – cardul despreSpa.ro. Bugetul este stabilit de catre cumparator, iar destinatarul poate alege orice terapie spa, in oricare centru spa din Romania.

Spa Corner – intre sesiuni de networking, planuri de afaceri si prezentari, angajatii pot incerca masajul mainilor, o sedinta scurta de aromaterapie sau masajul scalpului.

Gamestormingul la spa – o metoda creativa de rezolvare a problemelor de business. Consta in workshopuri supravegheate de un coach profesionist ce creeaza cadrul necesar pentru gandirea inovatoare.

Cea mai recenta initiativa Spaventura s-a desfasurat la Sky Blue Hotel & Spa, din Paulestii Noi, in apropierea orasului Ploiesti.

Sky Center
Sky Center

Sky Center, complexul din care face parte acest hotel, deschis la finalul anului trecut, ofera o gama larga de servicii: wellness & spa hotel, hamam, salina artificiala, sali de conferinte si intalniri, restaurant, club, sala de fitness, salon de infrumusetare, sali de bowling si billiard, piscina olimpica.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: