Lifestyle

Zece zile de cinematografie franceza

31 oct. 2013 2 min

Zece zile de cinematografie franceza

Reading Time: 2 minute

Afis_FFF_-_Bucuresti_2013Cea de-a 17a editie a Festivalului Filmului Francez, aflat sub semnul celei mai noi generatii de regizori francezi, are loc in perioada 1-10 noiembrie la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Oradea.

Pentru prima oara in istoria festivalului, publicul este incurajat sa voteze preferatul din cele 8 filme in competitie, film care va castiga premiul publicului TV5 Monde.

In afara competitiei, Festivalul mai cuprinde 5 sectiuni, dintre care Panorama – cele mai importante filme franceze ale anului 2013 (La Vie d’Adèle, chapitres 1&2 – Palme d’Or 2013, Camille Claudel 1915 – Marele Premiu al Juriului la Berlin 2013), Comedie – cele mai bune comedii ale anului trecut, Ecran Large – coproductii franco-romane din ultimii doi ani si Cine junior – trei animatii recente. Ultima sectiune, Retrospectiva, este dedicata anul acesta regizoarei-cult Claire Denis, cu o selectie de 6 titluri, de la primele sale filme pana la filmografia recenta.

Invitatii de anul acesta sunt tinerii cineasti Antoine Barraud (regizorul filmului Les Gouffres, sectiunea Competitie), Jean Denizot (regizorul filmului La Belle Vie, sectiunea Competitie) si jurnalistul Jean-Philippe Tesse (Cahiers du Cinema). Lor li se alatura Ionut Teianu (scenarist si regizorul documentarului Afacerea Tanase, sectiunea Ecran Large), Vanina Vignal (regizoarea filmelor Stella si Dupa Tacere, sectiunea Ecran Large) si scriitorul si regizorul de teatru Virgil Tanase. 

In afara de abonamentele normale pentru toate filmele din competitie (8 filme la pretul de 50 RON) si pentru toate filmele din retrospectiva Claire Denis (6 filme la pretul de 30 RON), studentii beneficiaza de abonamente la preturi reduse: abonament competitie (8 filme la pretul de 30 RON) si abonament retrospectiva Claire Denis (6 filme la pretul de 20 RON). 

Pretul unei singure proiectii, in afara pass-urilor, este de 10 RON. Biletele si abonamentele pot fi cumparate direct de la casieria salii de cinema Elvira Popescu sau online.

Brosura festivalului poate fi descarcata aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: