Companii Stiri

Romaero devine furnizor în sistemul de aprovizionare al Patriot

6 oct. 2020 < 1 min

Romaero devine furnizor în sistemul de aprovizionare al Patriot

Reading Time: < 1 minut

Raytheon Technologies a trimis o comandă companiei aerospațiale românești Romaero pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot.

Colaborarea industrială dintre cele două entități îi va permite Romaero să livreze componente atât pentru România, cât și pentru celelalte 16 națiuni care se bazează pe sistemul Patriot pentru a le asigura apărarea integrată antiaeriană și anti-rachetă.

„Raytheon Missiles & Defense și-a luat angajamentul să susțină industria locală. Acest parteneriat încurajează continuarea dezvoltării unei baze industriale românești puternice și va avea beneficii economice generate de comenzile curente și viitoare.”, spune Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive la Raytheon Missiles & Defense.

Comanda de achiziție presupune producția de ansambluri mecanice ce vor fi incluse în procesul final de construcție a radarului Patriot. Începând cu livrarea acestei comenzi, Romaero va avea oportunitatea de a primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor țărilor ce dețin Patriot.

„Romaero creează locuri de muncă și atrage comenzi ce vor fi onorate în România. Această oportunitate nu este doar despre mentenanța sistemelor achiziționate de România, ci mai ales despre faptul că de-acum avem posibilitatea să asigurăm suportul pentru numeroase țări care au peste 240 de unități de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul”, a spus Vasile Boicu, CEO Romaero.

Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: