Analize Companii Lifestyle Stiri

Românii reîncep călătoriile cu avionul, după 3 luni de pauză

26 iun. 2020 3 min

Românii reîncep călătoriile cu avionul, după 3 luni de pauză

Reading Time: 3 minute

Din această săptămână, românii pot călători din nou spre țări precum Italia, Franța, Germania, Elveția, Austria, Ungaria și alte state europene unde răspândirea pandemiei a încetinit. Decizia autorităților s-a văzut imediat și în rezultatele rezervărilor agențiilor de turism. 

Creștere a căutărilor și rezervărilor de bilete de avion 

În săptămână 22-28 iunie, s-au înregistrat o creștere cu 100% a rezervărilor de zboruri din și spre Europa, și cu 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai, potrivit specialiștilor Vola.ro. Durata medie a călătoriilor efectuate de români tinde să se stabilizeze spre 10 zile.

Foarte probabil, post-izolare, oamenii se vor orienta mai mult spre vacanțe cu o perioadă mai lungă și vor dori să exploreze pe îndelete locurile în care ajung, în detrimentul vacanțelor de tip city-break care erau foarte populare anterior.

Primele rezervări: românii care vor să se întoarcă la locul de muncă din străinătate

Primii români care s-au grăbit să își rezerve biletele de avion pe primele zboruri disponibile sunt cei care își doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate. Aproape 60% dintre rezervările înregistrate de Vola.ro în ultimele 3 săptămâni au fost pentru zboruri doar dus. Specialiștii Vola.ro au remarcat o tendință de creștere și pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri și, în ultima instanță, a vacanțelor.

În lunile martie, aprilie și mai, procentul rezervărilor doar dus s-a apropiat de 100%. Pe măsură ce statele europene și-au relaxat măsurile de izolare și distanțare socială, românii au început să rezerve și călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile. În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este cuprinsă între 10 și 15 zile.

Care au fost primele destinații spre care românii și-au dorit să călătorească

românii
Marsilia

Căutările pentru bilete de avion spre și dinspre Londra conduc detașat în topul intereselor românilor în ultima lună, deși zborurile spre Marea Britanie nu au fost încă reluate, această țară nu se află momentan pe lista țărilor din zona verde, exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare.

Românii își doresc deopotrivă să zboare și spre Bruxelles, însă și zborurile spre Belgia sunt momentan interzise, cu excepția celor cargo sau de repatriere. Pe de altă parte, vestea că se reiau zborurile spre Italia și Franța a venit foarte bine pentru toți cei care căutau bilete spre orașe precum Roma, Milano sau Paris, numărul de căutări din ultima perioada reflectând un interes crescut pentru aceste destinații.

Prețuri în scădere pentru biletele de avion 

Claudia Tocila Vola m„Momentan prețurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum și al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici și conjuncturale, cuprinse intre 5 și 10% față de prețul biletului de avion în anul anterior. Pe măsură ce va crește numărul de zboruri și pe măsură ce vom avea liber la călătorii și spre alte țări cu interes mare pentru români precum Marea Britanie și Belgia, vom putea evalua mai bine impactul pandemiei asupra prețurilor biletelor de avion. Întrucât planează nenumărate nelămuriri cu privire la vacanțele din lunile următoare, ne-am propus să publicam tot timpul informațiile oficiale în legătură cu restricțiile de călătorie existente și să oferim clienților centralizări și actualizări permanente pentru a îi sprijini în luarea deciziilor de călătorie” a spus Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Au existat multe speculații cu privire la cum vor evolua prețurile vacanțelor pe termen scurt și mediu, dar specialiștii Vola.ro sunt încrezători că majoritatea liniilor aeriene vor gândi pe termen lung și vor prefera să încurajeze turiștii să călătorească din nou și prin prisma prețurilor mai mici pentru bilete dus-întors, astfel că ne putem aștepta la diverse oferte în lunile ce urmează.

Dovadă stau și cifrele furnizate de Vola.ro, conform cărora, cel mai ieftin bilet achiziționat în luna iunie a fost pe ruta Dortmund – București, pasagerul plătind doar 6 euro pe zbor.

În plus, dacă se face o medie a prețurilor pentru top 10 destinații pentru care românii au achiziționat bilete în această perioadă, putem vedea că tariful biletului de avion dus-întors este de 163 euro comparativ cu 181 euro în același interval de timp în 2019, iar pentru zborurile doar dus trendul este similar. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: