BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Românii s-au vaccinat, rezervările pe litoral s-au dublat

feb. 1, 2021 2 min

Românii s-au vaccinat, rezervările pe litoral s-au dublat

Reading Time: 2 minute

Românii au tot mai multă încredere că 2021 este anul revenirii la o viață cât mai apropiată de ritmul normal de dinaintea pandemiei, mai ales după recentul debut al campaniei de vaccinare.

Este unul dintre motivele pentru care numărul rezervărilor de sejururi pe litoralul românesc pentru sezonul estival din acest an s-a dublat de la începutul lunii ianuarie.

Peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o dublare față de luna noiembrie 2020, potrivit datelor comunicate de Litoralulromanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști în stațiunile românești de la Marea Neagră.

Optimismului generat de startul și derularea în bune condiții a campaniei naționale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanțe. Mulți își fac deja planurile pentru concediul de vară și își rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie – o lună încă a incertitudinilor în privința evoluției pandemiei și a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, spune Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Cele mai populare stațiuni

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia, în continuare cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc, și Eforie Nord.

Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei.

Au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.

Printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii. Interesul în creștere este dat de faptul că, prin programul Înscrieri Timpurii al agenției, se acordă reduceri de până la 49%.

În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiștilor noștri cu o asigurare storno care include protecția în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno”, precizează Ionuț Nedea.

Reprezentanții Litoralulromanesc.ro se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor în destinație, după ce în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Foto © WirestockDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: