Business Creativitate Stiri

MEWEM, primul program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din România și-a ales cele 10 participante

27 apr. 2021 2 min

MEWEM, primul program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din România și-a ales cele 10 participante

Reading Time: 2 minute

Până pe 18 aprilie, femeile aflate la începutul carierei lor în music business s-au putut înscrie gratuit la MEWEM România (Mentorship Program for Women Entrepreneurs in Music Industry).

Este primul program de mentorat dedicat doamnelor și domnișoarelor din industria muzicală din Romania. În urma înscrierilor au fost selectate 10 femei care, pentru o perioadă de 3 luni, vor fi ghidate de 10 femei-lider din industria muzicală.

Peste 50 de femei aflate la început de drum în diverse arii din industria muzicala românească: comunicare și PR cultural, case de discuri, manageri de artiști, artiste independente, organizatoare de festivaluri șamd. s-au înscris la prima ediție a programului de mentorat MEWEM. 10 dintre acestea au fost selectate de către organizatori să participe în proiect.

Timp de 3 luni, cele 10 participante vor lua parte la sesiuni one-to-one cu mentorii, la workshop-uri și întâlniri de grup pe diverse teme legate de industria muzicală și vor avea ocazia să colaboreze cu 10 femei-lider din industrie printre care: Anca Lupeș – fondatoarea Mastering the Music Business, Alina Manole- artist independent, Anamaria Hâncu – Communications Manager INNA & Antonia, Carina Sava – Fondatoare și artist manager Watermelon Agency, Cristina Bazavan – Jurnalist, specialist în comunicare, Ioana Chereji – PR Manager UNTOLD & Neversea, Iulia Pop – Co-fondatoare & PR Manager Overground Music, Iulia Popovici– Jurnalist, curator de arte performative, Laura Coroianu – Managing Partner EMAGIC , Olga Juverdeanu – CEO Global Records.

Cele 10 participante, în ordine alfabetică, vor fi:

 1. Alesia-Alexandra Pandele (mentor Alina Manole)
 2. Alexandra Mihordea (mentor Ioana Chereji)
 3. Alexandra Roșca (mentor Olga Juverdeanu)
 4. Andreea Bogasiu (mentor Iulia Pop)
 5. Andreea Runceanu (mentor Anamaria Hâncu)
 6. Anna Zsuzsánna Báthory (mentor Anca Lupeș)
 7. Corina Dumitrescu (mentor Carina Sava)
 8. Cristina Oltean (mentor Cristina Bazavan)
 9. Giorgiana Claudia Rusu (mentor Laura Coroianu)
 10. Ioana-Maria Văleanu (mentor Iulia Popovici)

Programul MEWEM este o premieră pentru industria muzicală din Romania și adresează o problemă frecventă din industriile culturale și creative –  subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați.

Proiectul își propune să echilibreze reprezentarea de gen din industriile creative și să încurajeze evoluția profesională a femeilor.

MEWEM Romania este organizat de Asociația RAW Music, co-finanțat prin programul Europa Creativă, susținut de Mastering the Music Business și Women in Music Romania.

One Comment
 1. Iulia Pop, Overground Music: „Ne-am ambiționat să nu renunțăm și am căutat noi modalități de a rămâne relevanți” - Revista Biz
  […] Cu peste 11 ani de experiență în industria muzicală din România, Iulia Pop este co-fondatoare Overground Music, agenție de management, booking și PR pentru o serie de nume foarte cunoscute de pe scena de muzică alternativă din România, precum si pentru un număr de artiști noi, care promit. Ea coordonează activitățile de PR, media relations, radio plugin, social media și de asemenea scrie proiecte pentru diverse programe de finanțare. Din 2017 este co-organizator și Communication Manager pentru Mastering the Music Business, cea mai importantă conferință dedicată industriei muzicale din România, iar în prezent mentor în programul MEWEM. […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: