BizRemote by certSIGN Interviuri Lifestyle

SAGA Festival așteaptă 50.000 de oameni la București, în septembrie. Cine urcă pe scena primului mare festival post-pandemie

4 iun. 2021 5 min

SAGA Festival așteaptă 50.000 de oameni la București, în septembrie. Cine urcă pe scena primului mare festival post-pandemie

Reading Time: 5 minute

Bucureștiul va găzdui în 10-12 septembrie SAGA Festival, eveniment care îi va aduce pe scena principală din Parcul Izvor, printre alții, pe Alan Walker, Tiësto și Clean Bandit.

Allan Hardenberg, cofondator ALDA / Foto: Michel Porro

Am vorbit despre provocările unui festival în această perioadă încă incertă cu Allan Hardenberg, cofondatorul ALDA, companie globală care organizează SAGA Festival. ALDA a inițiat și produce evenimente cunoscute în întreaga lume precum Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, AMF, We Are Connected, New Horizons, The Flying Dutch, Saga Festival, A Day At The Park.

Pe scena principală SAGA Festival vor urca: Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), Don Diablo, John Newman, Mike Williams, Morten, Nervo, Regard, Salvatore Ganacci, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W.

Alte festivaluri mari s-au amânat pentru 2022. De ce ați decis să nu faceți același lucru cu SAGA Festival?

Sunt foarte optimist că vom putea organiza SAGA Festival în septembrie, de aceea am decis să amânăm evenimentul pentru 10, 11 și 12 septembrie.

La nivel internațional, peste tot în Statele Unite ale Americii, totul se deschide, multe festivaluri, multe show-uri de club au deja loc. Tocmai asta ne dă speranță.

Cum veți asigura siguranța participanților?

Se comunică deja peste tot în presă despre ”green passport”, un pașaport care să ateste că o persoană este vaccinată. Practic, la evenimente se poate face acces cu dovada vaccinului, a unui test PCR negativ sau a unui test pozitiv de anticorpi. Toate aceste modalități reprezintă o modalitate super sigură de a putea organiza un eveniment.

Plus că lucrăm îndeaproape cu autoritățile să ne asigurăm că facem totul așa cum trebuie ca festivalul să se poată desfășura în condiții de siguranță în septembrie.

De asemenea, planificăm să avem în mai multe locuri din București puncte speciale unde oamenii care doresc să vină la SAGA Festival să se testeze rapid, așa că împreună cu ”green passport”, avem toate argumentele ca festivalul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

Dacă luăm în considerare că în multe locuri, după 1 august, vor putea fi organizate evenimente cu 5.000 de oameni, oameni care să poată participa la evenimente fără distanțare socială, măști, teste sau dovada vaccinării, la un calcul simplu, dacă s-ar organiza 30 de astfel de evenimente, ar fi 150.000 de oameni care ar fi prezenți la evenimente mult mai puțin safe decât la SAGA Festival, unde așteptăm 50.000 de oameni. Dar la noi toți vor prezenta dovada vaccinului, test PCR negativ, test de anticorpi. Așa că sunt foarte convins că putem organiza SAGA Festival într-un mod extrem de sigur pentru toți participanții.

Care este impactul reglementărilor legate de pandemie asupra bugetului SAGA Festival?

Cu siguranță pandemia a avut un impact notabil asupra bugetului SAGA Festival numai dacă luăm în calcul faptul că a trebuit să amânăm evenimentul deja de 3 ori, plus, bineînțeles, toată partea care ține de siguranță care costă foarte mult. Cu toate aceste costuri extra, vom organiza festivalul, vrem ca prima ediție să aibă loc, eu sunt extrem de perseverent în general, dar sunt și optimist în ceea ce privește viitorul.

Suntem newcomeri în România, dar avem experiența unor evenimente mari organizate de ALDA precum Amsterdam Music Festival, EDC Las Vegas și Portugal, A State Of Trance (Armin Van Buuren), A Day At The Park. Avem planuri mari pentru piața din România pentru următorii ani, suntem aici pentru multe proiecte, ”for the long run”.

Care sunt highlight-urile acestei ediții SAGA Festival?

Avem mulți artiști care vin pentru prima dată în România precum Sigala, Meduza, Clean Bandit, Carl Cox revine în România după 7 ani, ceea ce este o veste uriașă pentru fanii lui. Avem concepte noi de scene și instalații de festival care nu au mai fost văzute până acum pe piața din România. Sperăm ca prin toate producțiile realizate la SAGA să aducem o noutate artistică și de divertisment.

Avem și multe surprize și secrete care vor fi dezvăluite celor care vor lua parte la prima ediție SAGA Festival de pe 10, 11 și 12 septembrie în Parcul Izvor din București.

Câte bilete ați scos la vânzare? Vă așteptați să le vindeți integral?

Avem 50.000 de bilete puse la vânzare, dar sunt optimist că le vom vinde pe toate, pentru că feedback-ul primt de la oameni este foarte bun în ceea ce privește evenimentul, line-up-ul. Oamenii abia așteaptă să se bucure iar de emoția și de energia pe care un festival le aduce în viețile lor.

Care sunt principalele provocări în a organiza un festival de asemenea dimensiuni în această perioadă?

Cea mai mare provocare a ultimului an a fost lipsa de perspective, incertitudinea, faptul că nu ne-am confruntat cu o situație similară și nu am știut să reacționăm la ce se întâmplă, toate aceste lucruri au generat și multe griji.

Dar sunt o persoană optimistă, așa că mereu mă uit înainte cu încredere că va urma ceva bun. Pregătirile pentru festival în general durează între 9 și 12 luni, noi am lucrat în tot acest timp, iar acum că există mai multe măsuri de siguranță pentru ca evenimentele să poată avea loc, chiar sunt încrezător.

Cum vedeți piața festivalurilor în 2021-2022?

Mă aștept ca în 2022, să ne întoarcem la normal. Ultimele 2-3 luni au adus multe schimbări pozitive, multe lucruri s-au schimbat în bine, au apărut multe soluții, așa că peste un an pe vremea aceasta, totul ar trebui să fie ca înainte.

De asemenea, consider că ne vom întoarce mai puternici și mai încrezători după această experiență a pandemiei, oamenii simt o mare nevoie să iasă, să se relaxeze, să se bucure de experiențe împreună cu prietenii pe care i-au văzut mult mai rar.

Un argument în acest sens este că marile festivaluri ale lumii sunt sold out în 1-2 zile de când au pus biletele în vânzare, deci nevoia este mare, iar noi îndeplinim aceste dorințe și nevoi ale fanilor care vor să îi vadă din nou pe scenă pe artiștii și DJii preferați, să ia parte la concerte extraordinare.

Abonamentele pentru SAGA Festival pot fi achiziționate de pe site-ul sagafestival.com la prețul de 399 de lei, iar în ultima etapă, prețul acestora va fi de 499 de lei. Abonamentele VIP costă 899 de lei și 999 de lei în ultima etapă.

One Comment
  1. SAGA Festival îi aduce în exclusivitate în România pe Tiësto, Don Diablo, Alan Walker și Salvatore Ganacci - Revista Biz
    […] asemenea, SAGA și-a unit eforturile cu WWF si Reciclad’Or pentru a încuraja publicul să se implice activ în […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: