Stiri Tech

Samsung Electronics lansează noile televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle 2021

7 ian. 2021 6 min

Samsung Electronics lansează noile televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle 2021

Reading Time: 6 minute

Samsung Electronics a prezentat portofoliul de televizoare Neo QLED, MicroLED și Lifestyle din 2021, prin care își propune să redefinească rolul și importanța televizorului în casele utilizatorilor cu ajutorul unor noi tehnologii.

În ultimul an, am putut observa rolul esențial pe care tehnologia l-a jucat în a ne ajuta să ne continuăm viața și să rămânem conectați unul cu celălalt. Angajamentul nostru pentru un viitor incluziv și sustenabil merge mână în mână cu permanenta noastră căutare de inovație pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale utilizatorilor – de la reducerea amprentei de carbon a produselor noastre, la furnizarea unei game variate de caracteristici de accesibilitate, până la oferirea unei experiențe de vizionare de neegalat care se potrivește cu stilul de viață al fiecărui utilizator, a declarat JH Han, President of Visual Display Business at Samsung Electronics.

Neo QLED, o nouă tehnologie pentru ecranele TV

Samsung Neo QLED

Samsung introduce o cu totul nouă tehnologie de display, Neo QLED, pe modelele sale din gama superioară, atât pentru rezoluția 8K , cât și pentru 4K.

Noua tehnologie are la bază o nouă sursă complexă de lumină, Quantum Mini LED, controlată cu precizie de tehnologia proprie Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum, un procesor de imagine optimizat pentru Neo QLED.

Quantum Mini LED sunt LED-uri de 40 de ori mai mici decât un LED convențional. Tehnologia LED clasică, ce utilizează un pachet pentru a fixa LED-urile în poziție și o lentilă pentru a dispersa lumina, este înlocuită de Samsung cu noua tehnologie care utilizează microstraturi extrem de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte.

Tehnologia Quantum Matrix permite controlul foarte precis al miilor de zone de mini LED-uri asamblate cu densitate ridicată. Samsung Neo QLED mărește scala de luminanță la 12 biți cu 4.096 de pași, ceea ce permite zonelor întunecate să fie si mai întunecate și zonelor luminoase să fie și mai strălucitoare, pentru o experiență HDR mult mai precisă, dinamică și captivantă.

Controlul precis al mini LED-urilor Samsung este posibil prin utilizarea noului procesor propriu Neo Quantum, cu capacități de upscaling mult îmbunătățite. Față de modelele de până acum, care utilizau o singură rețea neurală, prin utilizarea a până la 16 tipare de rețea neurală diferite, fiecare dintre ele coordonată distinct prin tehnologia de up-scale AI și deep learning, procesorul Neo Quantum poate optimiza mult mai eficient calitatea imaginii la rezoluțiile 4K și 8K, indiferent de rezoluția inițială a conținutului nativ.

 

Samsung Neo QLED 2021
Funcția PC on TV oferă opțiunea de a conecta un PC la televizor, folosind ecranul TV ca monitor, și utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente.

Televizorul Samsung Neo QLED 2021 8K beneficiază de design Infinity One, un ecran aproape fără margini. Cutia Slim One Connect atașabilă în spatele televizoarelor din categoria Neo QLED 8K este un nou sistem de gestionare a cablurilor, care permite o instalare mai ușoară și o estetică mai curată.

Pe partea de sunet, Neo QLED 2021 8K are funcții precum Object Tracking Sound (OTS) Pro, care sincronizează multi-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran, sau SpaceFit Sound, care analizează acustic arhitectura spațiului în care televizorul este instalat, adaptându-și sunetul emis, pentru o experiență auditivă personalizată, atât pentru ambientul încăperii, cât și pentru tipul conținutului vizionat.

Modelele Samsung Neo QLED 2021, atât 8K, cât și 4K, vin și cu funcții inteligente care extind rolul televizorului dincolo de cel tradițional, devenind un instrument util pentru fitness, divertisment, dar și lucrul de acasă.

  • Samsung Health transformă casa într-o adevărată sală de antrenament, prin noua funcție Smart Trainer, care permite corectarea posturii corporale în timp real, la fel ca un antrenor personal. În timpul și după antrenament, Smart Trainer oferă feedback privind performanța, ajută la numărarea exercițiilor și estimează caloriile arse.
  • Pe partea de gaming, Samsung vine cu Super Ultrawide GameView, care le oferă utilizatorilor opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci și în formatul ultrawide 32:9. Game Bar le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului (schimbarea formatului de ecran, verificarea întârzierii semnalului de input sau conectarea unor căști audio). FreeSync Premium Pro atenuează posibilele desincronizări ale imaginii.
  • Cu Google Duo, utilizatorii își pot folosi telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane și fără un telefon mobil, prin conectarea unei camere web opționale, la portul USB al televizorului. Folosind soluția cu o cameră web inteligentă, aceasta poate urmări mișcările prin încăpere, iar imaginea se va mări și micșora automat, pentru încadrarea corectă, mereu focalizată.
  • Funcția PC on TV de pe dispozitivele Samsung le oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le să lucreze și să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu mouse și tastatură. Utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente. Folosind aplicația Easy Connection pe computer, conectată la Samsung Account, televizorul se va conecta automat la computerul de acasă sau de la birou, transformând munca de acasă într-o adevărată plăcere.

Samsung Micro-LED

Disponibilă pentru început cu diagonalele 110” (279cm) și 99” (251cm), iar până la sfârșitul anului și în alte dimensiuni mai mici, noua gamă Samsung MICRO LED utilizează ecrane cu 24 de milioane de LED-uri auto-emisive, activate invididual și cu dimensiuni micrometrice, producând culori proprii, contrast infinit și luminozitate uimitor de realiste.

Designul Monolith oferă un raport ecran-cadru de peste 99%, pentru o experiență de vizionare impecabilă. Samsung și-a adaptat funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul generos al noii game MICRO LED.

De exemplu, utilizatorii pot folosi funcția 4Vue (Quad View) pentru a viziona confortabil și simultan până la patru surse de conținut diferite pe un singur ecran. Utilizatorii pot conecta mai multe dispozitive externe, de exemplu pentru rula mai multe jocuri simultan sau pentru a urmări tutoriale și demonstrații în timpul jocului – totul la o calitate și magnitudine uimitoare.

Gama Lifestyle se extinde

Gama sale de televizoare Samsung Lifestyle 2021 vine cu un nou design, ce reflectă preferințele și gusturile în continuă schimbare ale utilizatorilor. De la lansarea din 2017, cu cele peste 1 milion de unități vândute, The Frame a redefinit rolul televizorului, transformând ecranul în adevarate expozitii de picturi artistice uimitoare.

Versiunea din 2021 continuă într-o formă mai fină și elegantă posibilitatea personalizării ramei și conținutului. Noul The Frame este aproximativ de două ori mai subțire în comparație cu modelele anterioare, replicând estetica unei picturi înramate.

Noile opțiuni ale ramelor detașabile sunt disponibile acum în cinci culori și două stiluri diferite (Modern și Beveled) pentru a se potrivi cu estetica oricărei încăperi în care se află The Frame.

Printr-un abonament la noul magazin de artă The Frame, utilizatorii au acces la peste 1.400 de picturi și opere de artă atent selectate. Noua tehnologie Samsung de auto-selectare bazată pe AI analizează preferințele individuale ale utilizatorilor pentru a recomanda opere de artă potrivite stilului fiecăruia.

Cu opțiuni aproape nesfârșite de personalizare, portofoliul de produse Lifestyle Samsung, precum The Frame, Serif, The Sero, The Terrace și The Premiere adaugă valoare ambientului oricărei locuințe.

Accent pe sustenabilitate

În următorii ani, sub deviza „Going Green”, Samsung va implementa mai multe programe de sustenabilitate pe termen lung:

  • Reducerea Amprentei de Carbon și Îmbunătățirea Eficienței Energetice: Samsung va căuta să reducă în mod sistematic amprenta generală de carbon a producției de televizoare. Compania va căuta, de asemenea, să reducă consumul de energie aferent fiecărui utilizator și să folosească mai multe materiale reciclate în întreaga sa gamă de televizoare.
  • Design sustenabil al ambalajului: Bazându-se pe feedback-ul valoros al utilizatorilor, Samsung își extinde designul premiat Eco-packaging către toate televizoarele din categoria Lifestyle lansate în 2021, dar și la majoritatea televizoarelor din noua categorie Neo QLED 2021. Această soluție sustenabilă poate duce la utilizarea în noi scopuri a până la 200.000 de tone de cutii în fiecare an. Prin reducerea la minimum a textului și a imaginilor grafice de pe ambalajul Eco, cerneala pe bază de ulei din imprimarea color utilizată în mod tradițional pe cutiile televizoarelor este eliminată, contribuind la reducerea în continuare a deșeurilor.
  • Telecomandă cu celule solare: în 2021, televizoarele Samsung vor fi pentru prima dată echipate cu o telecomandă alimentată cu energie solară care poate fi reîncărcată la lumina interioară, lumina exterioară sau prin cablu USB. Acest lucru va ajuta la prevenirea deșeurilor echivalente cu 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a șapte ani. Pentru a construi telecomanda, Samsung a inovat procesul de fabricație care utilizează materialele plastice din sticle reciclabile – 24% conținut reciclat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: