Companii Stiri

Scandia Food România a achiziționat producătorul de mezeluri Agra’s, din județul Alba

17 dec. 2021 2 min

Scandia Food România a achiziționat producătorul de mezeluri Agra’s, din județul Alba

Reading Time: 2 minute

Scandia Food, liderul pieței de conserve din România, confirmă achiziția Agra’s Alba Iulia, o companie specializată în procesarea cărnii și producția de preparate pe bază din carne. Tranzacția se alătură planului de expansiune comunicat de către reprezentanții companiei.

Preluarea Agra’s de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse dar și a capacităților de producție și procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilitățile în categoria de mezeluri.

Compania Agra’s procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne în fabrica din localitatea Oarda, județul Alba, iar produsele sunt comercializate atât prin rețeaua proprie de magazine, cât și în afara acestora, în diferite zone ale țării dar și la export, în țări precum Italia sau Cipru.

”În România, Scandia Food este un reputat lider în categoria de conserve și un jucător cu tradiție în piața de produse alimentare. Această achiziție ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacție susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.”

Andrei Ursulescu, Director General și Administrator Scandia Food

Compania Agra’s deține în acest moment o fabrică în localitatea Oarda, județul Alba, precum și 9 magazine proprii. Fabrica are o capacitate de producție de 4.500 de tone anual și aproximativ 300 de angajați.

„Proiectul a fost o dorință comună care a avut la bază sinergiile existente, experiența și profesionalismul ambelor echipe care vor ajuta la valorizarea oportunităților existente și contribui totodată la dezvoltarea producției și portofoliului de mezeluri”, au declarat Dan Sărmășan și Ligia Sanda Stîncel, fondatorii Agra’s.

Scandia Food va fi implicată în deciziile și procesul de management al companiei alături de echipa de management existentă în cadrul companiei Agra’s, asigurând astfel partenerii de garantarea standardelor de calitate de cel mai înalt prestigiu, așa cum a fost și până acum.

În procesul de negociere și finalizare a tranzacției încheiate, Scandia Food a fost asistată de către KPMG România pentru zona de due-dilligence legal și fiscal, casa de avocatură Aron Dinu & Asociații, cu sprijinul avocaților Rareș Dinu și Alexandra Tudorache pentru due-dilligence legal și perfectarea documentelor de tranzacție, Dan Weiler în calitate de consultant al tranzacției, firma de consultanță strategică Roland Berger Strategy Consultants pentru due-dillgence-ul operațional, precum și de către consultanții de la A.T. Kearney, care s-au ocupat de integrarea achiziției în structura Scandia Food.

Scandia Food, lider pe piața conservelor din România, s-a extins cu două noi linii de business în 2010: restaurant quick service și producția de mezeluri. În prezent, are 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.

Începând cu 2016 și-a adăugat în portofoliu și brandul Roua, care include produse din categoriile dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua și Sunset Nuts.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: