Companii Management

Schimbare în managementul Holcim România

2 feb. 2018 2 min

Schimbare în managementul Holcim România

Reading Time: 2 minute

Horia Adrian este noul director general al Holcim România, începând cu data de 1 februarie. Anterior, pe parcursul ultimilor doi ani, compania a fost condusă de Sofiane Benmaghn, care a ales să se dedice unor proiecte personale în afara grupului.

Horia Adrian CEO Holcim Romania 1

Totodată, Horia Adrian preia responsabilități regionale, prin rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova și Azerbaidjan. Managerii locali ai operațiunilor grupului din țările menționate vor raporta direct către acesta, iar noile poziții preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta din urmă a fost numit în luna decembrie la conducerea operațiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

Cine este noul executiv?

Horia Adrian (48 de ani) are peste 18 ani de experiență de management în cadrul grupului LafargeHolcim. Este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universității Anjou și al programelor de licență și de masterat în Inginerie Mecanică ale Universității „Dunărea de Jos” Galați. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane și Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a fost Sales, Marketing & Logistics Director și apoi CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveția a grupului Holcim. A condus de asemenea Holcim Rusia, în calitate de  CEO pentru Europa de Est și zona CSI și a fost CEO al LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziția de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim. 

Holcim (România) S.A deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: