Companii Stiri

Schimbari in echipa PwC Romania

9 iun. 2016 3 min

Schimbari in echipa PwC Romania

Reading Time: 3 minute
Ed Macnamara
Edward Macnamara

Edward Macnamara va deveni incepand cu 1 iulie 2016 noul lider al Departamentului de Consultanta pentru Afaceri si Tranzactii din cadrul PwC in Europa de Sud-Est, inclusiv Romania, in locul lui Radu Stoicoviciu, care a decis sa se retraga din parteneriat.

Originar din Marea Britanie, Edward Macnamara s-a alaturat PwC in urma cu 20 de ani, din care 18 ani a lucrat in echipa de servicii de insolventa si restructurare a afacerii. El a petrecut doi ani detasat in America de Nord, fiind implicat totodata in diferite proiecte de restructurare in Africa de Sud, Grecia, Spania, Suedia si Slovacia.

Edward Macnamara are o bogata experienta in restructurari ale companiilor din diferite domenii (retail, petrol si gaze naturale, industria siderurgica, santiere navale, industria chimica si cea hoteliera). De asemenea, a oferit consultanta pentru mai multe banci cu privire la portofoliile de credite neperformante si a ajutat la restructurarea datoriilor mai multor companii. In ultimii 8 ani a fost implicat in restructurarea unor grupuri financiare importante din Marea Britanie si de la nivel international, jucand un rol major in proiectul recuperarii creantelor generate de falimentul Lehman Brothers.

„Alaturarea lui Ed Macmanara echipei PwC intareste capacitatea noastra de a oferi consultanta in toate sectoarele economice. Bogata lui experienta de consultanta ne va ajuta in mod semnificativ sa oferim solutii practice si inovative clientilor nostri, contribuind astfel la dezvoltarea afacerilor lor. El se va concentra de asemenea asupra sectorului bancar, ajutand bancile din regiunea Europei de Sud-Est sa-si imbunatateasca performanta, sa se restructureze si sa gestioneze chestiunea creditelor neperformante”, a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner, PwC Romania..

„Sunt convins ca, in urmatorii ani, PwC va contribui in mod semnificativ la rezolvarea acestei probleme si la repornirea creditarii, mecanism vital pentru a asigura dezvoltarea economica robusta si sustenabila pe care ne-o dorim cu totii”, a declarat Ionut Simion, Country Managing Partner, PwC Romania.

„De asemenea, as vrea sa-i multumesc lui Radu Stoicoviciu, cel care a condus in ultimii 5 ani Departamentul de Consultanta pentru Management. Radu si-a dedicat intreaga cariera PwC, asistand unele dintre tranzactiile de referinta derulate pe piata locala si construind una dintre cele mai puternice echipe de consultanta si tranzactii din Romania. El va ramane alaturi de familia PwC din postura de consilier si sper sa gasim cat de curand noi oportunitati de a coopera”, a adaugat Ionut Simion.

Totodata, in cadrul PwC Romania au fost promovati doi noi parteneri. Sorin Petre a devenit Partener in cadrul Departamentului de Consultanța in Afaceri și Tranzacții al PwC Romania.

Cu experiența de peste 19 ani consultanța, Sorin este specializat in servicii de analiza financiara, evaluari de societați, de active și instrumente financiare, studii de fezabilitate financiara și economica, modelare financiara și in elaborarea de planuri de afaceri, el conducand echipa Evaluare și Analiza economica din cadrul PwC Romania.

Sorin Petre este absolvent al Universitații Politehnice din București, specializat ca inginer electrotehnist și este deținator al certificarilor CFA (Analist Financiar) și FCCA (Contabil Autorizat IFRS). Este membru acreditat ANEVAR in evaluarea de intreprinderi și membru titular ANEVAR cu specializare in evaluarea de bunuri imobile, instrumente financiare și verificari de rapoarte de evaluare. Sorin este de asemenea membru RICS (“Royal Institution of Chartered Surveyors”), Evaluator Recunoscut la nivel European (“Recognised European Valuer – REV”) si membru in Camera Auditorilor Financiari. 

„La PwC dorim sa le oferim angajatilor nostri oportunitati de cariera exceptionale si ma bucura faptul ca in primul meu an de mandat drept Country Managing Partner al PwC Romania firma s-a imbogatit cu doi noi parteneri valorosi. Le doresc mult succes si sunt convins ca, si cu ajutorul lor, PwC isi va continua ritmul sustinut de crestere a cifrei de afaceri inregistrat in actualul an financiar”, a conchis Ionut Simion. 

Ionut Sas a devenit Partener in cadrul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC Romania. Ionuț va fi liderul echipei de servicii de consultanta fiscala pentru companiile antreprenoriale si afacerile de familie din cadrul PwC Romania, va coordona echipele de taxe din cadrul birourilor regionale ale PwC din Romania si echipa de servicii de consultanta fiscala pentru industria telecom si IT. El are o vasta experienta in domeniul restructurarii companiilor romanesti, al consultantei fiscale in cadrul proiectelor de analiza diagnostic, precum si in proiecte de privatizare si investitii.

Ionut Sas s-a alaturat echipei de taxe a PwC in octombrie 2007. De-a lungul acestor ani el a acumulat o bogata experienta in multiple sectoare, cum ar fi: comert cu amanuntul, energie si gaze naturale, telecomunicatii, industria materialelor de constructii sau cea a produselor de larg consum.

In perioada 2010 – 2011, Ionuț a facut parte din echipa regionala a PwC Europa Centrala si de Est, contribuind astfel la definirea actiunilor de executie strategica ale PwC.

Ionut Sas este membru al Asociatiei Expertilor Contabili din Marea Britanie (ACCA UK), al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR) si al Asociatiei Fiscale Internationale (IFA).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: