Lifestyle

Sciccheria: Apetit pentru dezvoltare

1 apr. 2024 3 min

Sciccheria: Apetit pentru dezvoltare

Reading Time: 3 minute

La puțin timp după deschiderea unui nou restaurant, o investiție de peste 500.000 de euro, Sciccheria a anunțat un parteneriat unic în România: colaborarea cu Giuseppe Raciti, un chef care a adus o stea Michelin restaurantului italian Zash. Cheful va deveni consultant al Sciccheria și va semna menurile celor două restaurante, va contribui la pregătirea personalului și chiar va găti personal în cadrul unor evenimente corporate și private. 

Pasionații de gastronomie care vor să se bucure de o experiență demnă de restaurantele cu stele Michelin nu mai trebuie să iasă din țară pentru a savura preparatele propuse de chefi care au reușit să atragă atenția celebrului ghid și să aducă râvnitele stele restaurantelor de care se ocupă. Brandul Sciccheria tocmai a anunțat o colaborare cu Giuseppe Raciti, un chef italian cu o bogată experiență în lumea fine dining, care a câștigat o stea Michelin pentru restaurantul Zash.

Prin acest parteneriat, chef Raciti va deveni consultant al Sciccheria și va semna meniurile celor două restaurante ale grupului, va contribui la pregătirea personalului, va organiza cine de degustare pentru oaspeții restaurantelor și chiar va găti personal în cadrul unor evenimente corporate și private. Este o colaborare unică în România și inegalabilă care nu vine doar cu mâncare excelentă pentru comunitatea de foodies din România, ci cu beneficii pentru întregul univers finedining din țară, în care pregătirea personalului de către un chef cu experiență în bucătăriile unor restaurante cu stele Michelin este o veste extraordinară.

În perioada următoare cheful italian va aduce o nouă viziune meniului restaurantelor Sciccheria și le va aduce o explozie de gusturi și arome unice. Meniurile de evenimente private vor fi realizate tot de consultantul italian și implementate de echipa Sciccheria.   

„Oaspeții Sciccheria vor avea parte nu doar de meniuri noi, semnate de chef Raciti, ci și de experiențe unice, susținute de el. Mă bucur că se va implica în activitatea noastră, că va găti propriu-zis în restaurant, în cadrul evenimentelor publice și private pe care le găzduim”

Claudia Militello, cofondatoare a Sciccheria

Preparatele pe care le va adăuga chef Raciti în noul meniu sunt un tribut adus patrimoniului sicilian, prin intermediul unui stil gastronomic „fusion” care echilibrează tradiția cu abordări contemporane, invocând pentru cei care vor trece pragul restaurantelor Sciccheria o experiență culinară de neuitat.  

DSC 9930 1

Colaborarea cu cheful italian se desfășoară sub conceptul „Issima”, umbrelă sub care se vor organiza, în fiecare lună, cine de degustare la care va găti chiar Giuseppe Raciti. Meniurile gândite de chef Raciti vor ilustra stilul său gastronomic puternic ancorat în rădăcinile tradiției Siciliei, câteva dintre ideile de preparate cu care și-a propus să cucerească pasionații de gastronomie din țară fiind ou poșat îmbrăcat în aluat fraged, panetat în cubulețe de pâine și prăjit în ulei de semințe, însoțit de un compot de dude roșii siciliene și spumă de brânză Provola sau o lasagnetta cu ragu de porc negru, pe pat de fondue de cașcaval din Ragusa, creveți roșii cruzi de Mazara și popcorn din șorici de porc.

O altă recomandare a chefului italian este rulada de pește-spadă umplută cu roșii uscate, însoțită de o salată de fenicul, portocale și ceapă roșie marinată, iar ca desert, un pandișpan cu cremă fină de fistic, înghețată de fistic și gel de mandarine. Iar dacă descrierile de mai sus v-au făcut poftă, trebuie să știți că le puteți degusta, începând cu sfârșitul lunii martie, în ambele localuri Sciccheria.  

De la începutul acestui an, cu o investiție de peste 500.000 de euro, a fost deschis un nou restaurant Sciccheria, aflat chiar în zona Rosetti din Capitală.  

Noul local își întâmpină oaspeții tot cu un meniu italienesc, cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea: ingrediente de calitate, curatoriate de la producători de top din Italia și România, toate gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. 

DSC08537 web

Alături de Luca și Claudia Militello și Andrei Iosif, din acționariatul Sciccheria Rosetti mai face parte și Virgil Ianțu, un profesionist din domeniul televiziunii, care pătrunde astfel în domeniul HoReCa.   

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 381 (16 martie – 16 aprilie 2024). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Array

Articole pe aceeași temă: