Stiri

Se scumpește transportul public în București. Prețul unui bilet va fi mai mult decât dublu

13 iul. 2021 2 min

Se scumpește transportul public în București. Prețul unui bilet va fi mai mult decât dublu

Reading Time: 2 minute

Se scumpește transportul în comun din București de la 1 august. Prețul unei călătorii cu autobuzul sau tramvaiul va fi de 3 lei de la 1,3 lei cât este în prezent. Se introduce și un bilet comun metrou – transport de suprafață, iar prețul unei călătorii va fi de 5 lei. Se vor introduce și abonamente unice valabile atât la metrou cât și pentru transportul la suprafață.

Același preț pentru metrou și transportul de suprafață: 3 lei

O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. Există și o opțiune prin care 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 de lei pentru STB.

Pentru transportul cu metroul, prețul unei călătorii crește de la 2.5 la 3 lei.

Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

Abonamente de 24 de ore la 8 lei

Apar abonamente de 24 de ore pentru călătoriile cu transportul de suprafață, iar un abonament comun STB/Metrorex pentru 24 de ore va fi de 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

Abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni.

Vor fi introduse și abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele pe lună sau de 140 de lei în comun STB/Metrorex. Pentru 6 luni abonamentul va fi de 400 de lei sau de 700 de lei în comun STB/Metrorex. Pentru un an, prețul abonamentului pentru o rețea de transport va fi de 700 de lei și de 1200 de lei în comun STB/Metrorex.

Abonamentele vor fi recuperate în caz de pierdere

Dacă utilizatorul pierde abonamentul va putea sa îl recupereze după ce se prezintă cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora. Noutatea vine din faptul că abonamentul va fi individual, emis pe numele unei persoane fizice, nu cum era până acum, emis pe o cartelă pe care utilizatorul ar putea să o împrumute.

Aceasta este prima scumpire a biletelor pentru STB din 2008, iar la metrou, ultima actualizare a prețurilor a avut loc în 2014.

Photo 27192422 / Bucharest © Tupungato | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: