Management Stiri

Semestru performant pentru Zitec

9 sept. 2014 2 min

Semestru performant pentru Zitec

Reading Time: 2 minute

Producatorul local de aplicatii online Zitec a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primul semestru al anului 2014, compania a derulat investitii de peste 150.000 de euro, fonduri ce au avut ca destinatie atat extinderea sediului, cat si finantarea unor companii de tip strat-up. In ceea ce priveste proiectele in care compania a investit, la inceputul anului a fost lansat www.outsourcing.com, un important proiect Media Ventures, unde Zitec detine o participatie minoritara, iar aplicatia “Super Erou”, dezvoltata de Zitec pentru revista “Harap Alb continua”, a devenit disponibila gratuit pentru clientii Orange Young.

“De la inceputul anului, ne-am concentrat pe cresterea si consolidarea echipei, acesta fiind de fapt si unul dintre principalele obiective pentru 2014, alaturi de o imbunatatire continua a calitatii serviciilor oferite”, spune Alexandru Lapusan, CEO si fondator Zitec. “Referitor la venituri, acestea au provenit, in proportii similare, din proiecte livrate atat clientilor de pe plan intern cat si celor de pe plan extern”, adauga Lapusan. Tot in linie cu obiectivele asumate pentru acest an, Zitec a pus accent si pe solutiile de mobilitate, dar si pe furnizarea de solutii hardware, in urma preluarii unei companii de profil, la finele anului 2013. Primele rezultate ale acestei linii de business sunt asteptate in a doua jumatate a anului 2014.

In prima jumatate a acestui an, Zitec a investit in programe de training pentru membrii echipei, atat in vederea obtinerii unor certificari profesionale, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea personala si organizationala a acestora. In total, compania va aloca in acest an peste 20.000 de euro pentru programe de training cu profil tehnic si soft skills, dar si pentru participarea la conferinte de specialitate. Mai mult, compania a initiat si o serie de programe de internship, la finele carora participantii au sansa sa se alature permanent echipei Zitec. In primele sase luni ale acestui an compania si-a extins echipa cu 18 colegi, reprezentand o crestere cu 20% fata de sfarsitul anului 2013. In prezent, echipa este formata din peste 100 de specialisti, iar in cel de-al doilea semestru al acestui an, compania planuieste sa mai recruteze inca 20 de persoane. “Odata cu planurile de crestere a echipei, ne-am extins si sediul cu inca un etaj in cladirea Phoenix Tower din Bucuresti, noul spatiu fiind amenajat in acelasi stil neconventional, astfel incat echipa sa se bucure de elemente care stimuleaza creativitatea si sa fie orientata catre rezultate”, spune Florentina Greger, HR Manager la Zitec. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: