Marketing Stiri

ShopGrade: tendințe în shopper marketing și customer experience

28 nov. 2017 3 min

ShopGrade: tendințe în shopper marketing și customer experience

Reading Time: 3 minute

Agenția de publicitate omnichannel g7 a prezentat cele mai noi tendințe în shopper experience la cea de-a doua ediție a conferinței ShopGrade, ce i-a avut invitați pe Radu Atanasiu, Anton Gherca, Andra Blaj, Adrian Stanciu, Jens Brinck și Alexandru Băduț.

Radu Atanasiu, Critical Thinking Lecturer la Maastrich School of Management, a explicat cum natura umană e irațională, iar deciziile noastre nu sunt raționale, deși într-o proporție covârșitoare, ne place să credem asta. A prezentat felul în care în general oamenii iau decizii, în viața de zi cu zi, dar și, în particular, atunci când se află în fața brandurilor pe care le aleg.  Când abordăm behavioural biases precum framing, priming, loss aversion, the paradox of choice, ne dam seama cât de neașteptat reacționăm la stimulii pe care îi întâlnim, deși avem impresia că noi suntem în controlul reacțiilor noastre. Cum poate acest teren comportamental fi influențat de către oamenii de marketing și de către cei care intră în direct contact cu consumatorii și cumpărătorii brandurilor? Prin înțelegerea sursei și a impactului acestor cognitive biases și utilizarea acestora înțelept pentru a crea o experiență de consum.

Anton Gherca, Chief of Innovation, g7, a continuat discuția, atingând subiectul mixului de marketing și evoluția acestuia din anii 60 și până în prezent, de la reinventarea modelului 4P până la revoluția CX. Customer experience design pune în centru consumatorul și oferă o experiență de brand unică în toate punctele de interacțiune. Profitabilitatea acestei abordări este demonstrată de multiple studii care indică aceleași rezultate: companiile care investesc în CX au creșteri în venituri de până la de trei ori mai mari decât cele care nu fac acest lucru.

Andra Blaj, Marketing Manager, CBRE, a vorbit despre inițiativele DMI (Digital Marketing Intelligence) și OOS ale CBRE. Împreună cu echipa g7, CBRE lucrează la o serie de aplicații și programe de consumer engagement pentru shopping, prin care cumparatorii vor fi încurajați să rămână în universul magazinelor, cu o abordare pragmatică și creativ-digitală.

Adrian Stanciu, Organizational Behaviour Consultant și Decan la Maastrich School of Management, a îndreptat audiența către resorturile psihologice care contribuie la crearea efectului de loialitate. Loialitatea este un fenomen emoțional și ea se câștigă, de obicei, cu eforturi. Oamenii nu devin loiali brandurilor în urma unei analize raționale, ci în urma unor tratamente pe care le consideră excepționale și personale din partea brandurilor cu care interacționează. În același context,  a vorbit despre legătura pe care companiile o văd între standarde și loialitatea cumpărătorilor lor.

Jens Brinck, CEO al agenției Gorm Larsen Nordic, a introdus participanții la eveniment în realitatea publicitară scandinavă, prezentând o serie de insight-uri legate de transformarea digitală, susținute de exemple relevante.  g7 și Gorm Larsen Nordic plănuiesc o colaborare care să îmbine experiența digitală de interacțiune, creativitatea și pragmatismul în abordarea directă a consumatorilor.

Alexandru Bădut, Managing Partner, Expremio,  a adus o perspectivă practică a modului în care brandurile pot să folosească tehnologia pentru a-și cunoaște în detaliu consumatorii, stilurile de viață și  obiceiurile de consum prin implementara unui sistem de Customer Relationship Management. De asemenea, a prezentat mai multe exemple de companii care folosesc cu succes datele generate de consumatori pentru a veni în întâmpinarea acestora cu oferte cât mai relevante și convingătoare.

”ShopGrade este un forum deschis în care ne uităm în viitor și discutăm despre direcțiile pe care vrem să construim customer experience împreună cu clienșii noștrii.” – Corina Chiorean, CEO al agenției g7.

Agenția g7 are 19 ani de experiență pe piața românească. ShopGrade a avut loc pe 16 noiembrie la ARCUB Gabroveni. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: