Stiri Tech

Smartwatch romanesc marca Evolio

16 oct. 2014 2 min

Smartwatch romanesc marca Evolio

Reading Time: 2 minute

Evolio va lansa anul viitor primul ceas inteligent al unui brand romanesc, care va purta numele X-watch si va avea, pe langa functiile clasice de monitorizare a efortului fizic si aplicatiile de fitness, si functii de control a smartphone-ului si localizarea acestuia. Pretul recomandat de vanzare a ceasului inteligent Evolio va fi de 199 de lei, produsul urmand a fi disponibil in oferta comerciala a companiei la inceputul anului viitor.

Ceasul va avea o grosime de 9,9 mm, display TFT de 1,54 inci si rezolutie de 240×240 pixeli si va fi compatibil atat cu telefoanele inteligente si cu tablete care opereaza pe sistemul Android, incepand de la versiunea 4.3 si cele ulterioare, dar si cu dispozitivele cu sistem de operare iOS: iPhone si iPad. X-watch va avea o baterie de 230 mAh.

Pe langa functionalitatile clasice, precum afisarea orei si declansarea unei alarme, ceasul va avea si functii precum protectia antifurt a smartphone-ului. Astfel, X-watch isi va avertiza utilizatorul in cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicatii preinstalate bazata pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a pozitiei telefonului sau a tabletei. X-watch va permite raspunderea la apeluri sau sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor, redarea melodiilor de pe smartphone sau tableta, dar va avea si functii de masurare a activitatii fizice. Dispozitivul va oferi posibilitatea monitorizarii pulsului, numararii pasilor, precum si a monitorizarii exercitiilor fizice si a caloriilor consumate, prin intermediul aplicatiei Fitness Manager.

„Piata bratarilor si ceasurilor inteligente din Romania este de ordinul a 10.000 de unitati anual, intr-un stadiu incipient. Odata cu adaugarea de noi si noi functii utile pe aceste dispozitive, precum cea de antifurt si localizare a smartphone-ului, piata va incepe sa creasca. In 2015, piata locala a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50.000 de unitati”, a spus Liviu Nistoran, Presedinte Evolio.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: