Antreprenori by eMAG Stiri

Inovație la pompă: Alimentezi și plătești fără să mai intri în benzinărie

feb. 10, 2021 2 min

Inovație la pompă: Alimentezi și plătești fără să mai intri în benzinărie

Reading Time: 2 minute

Danubius Exim și PetroSol vor lansa o soluție inovatoare în România pentru mai puțină aglomerație și flux continuu de vânzare în stațiile de carburant. Clienții vor putea achita fără să intre în benzinărie.

Pentru prima dată în România a fost propusă spre avizare tehnică o soluție fiscală pentru automatizarea plății cu autoservire în stațiile de carburanți. Soluția este creată prin parteneriatul Danubius Exim și PetroSol și conține aplicația PetroSol OPT.

Soluția este creată pentru a veni în sprijinul comercianților de produse energetice ce operează în acest moment sau își propun să deschidă noi stații de distribuție carburanți (benzină, motorină, GPL, GNC, și altele).

Soluția urmează să fie avizată conform cu toate reglementările legale în vigoare. Emiterea bonurilor fiscale se va face cu o imprimantă fiscală Datecs SK1-21, un echipament specializat pentru soluțiile de tip chioșc, cu rolă mare de hârtie și mentenanță simplificată”, declară Velin Ganev, Director Executiv Danubius Exim.  

Clienții vor putea achita fără să intre în benzinărie

Utilizarea acestei soluții permite comercianților să implementeze noi concepte operaționale. Soluția are 3 avantaje majore care vor permite comercianților să seteze regimuri de funcționare a stațiilor care nu erau posibile până acum prin:

  • Auto-Servire Completă – se elimină necesitatea casierilor în stație, deschizând posibilitatea de a avea stații rentabile în zone cu volume mici;
  • Auto-Servire pentru perioada de noapte – se elimină astfel necesitatea casierilor pe perioada de noapte, când atât vânzările de magazin cât și de carburant sunt scăzute;
  • Vânzare în regim de Bandă-Rapidă pentru stațiile aglomerate – clienții grăbiți au  posibilitatea să alimenteze și să-și continue drumul rapid, sau să alimenteze și apoi să poată face cumpărăturile din magazin.

Mai mult carburant vândut în fiecare stație 

PetroSol OPT este o soluție completă de plată în regim de Auto-Servire, putând funcționa independent sau integrat cu PetroSol POS. “Aplicația este intuitivă, multilingvă și foarte ușor de folosit de către clientul final, oferindu-le acestora posibilitatea de a plăti cu Numerar, Card Bancar sau Card de Flote. Ne-am dorit o soluție care să se plieze pe preferințele comerciantului și pe tipul de terminal dorit. Practic comercianții de carburant își pot diversifica afacerile și din punct de vedere geografic cât și ca mod de operare – vor crește volumele de carburant vândute și vor fi reduse costurile operaționale“, estimează Velin Ganev. 

Soluțiile ce ajută la implementarea de Auto-Servire pentru stațiile de distribuție de carburant funcționează cu succes de foarte mulți ani în alte țări din Europa și nu numai. Aplicarea unei astfel de măsuri în România vine într-un moment în care, pe lângă nevoia de dezvoltare firească a acestor afaceri, degrevarea spațiilor publice și fluxul continuu al operațiunilor este esențială pentru sănătatea și siguranța populației.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: