BizRemote by certSIGN Lifestyle

Soluții pentru vacanțele în Grecia: mutarea pe curse charter și testare cu prioritate la tarife preferențiale

16 iul. 2020 2 min

Soluții pentru vacanțele în Grecia: mutarea pe curse charter și testare cu prioritate la tarife preferențiale

Reading Time: 2 minute

După ce Grecia a introdus noi condiții de călătorie ȋncepând cu 15 iulie pentru turiștii români care călătoresc ȋn această țară pe cale terestră, agenţiile de turism touroperatoare caută soluţii rapide pentru a veni ȋn sprijinul turiștilor cu vacanţe programate și achiziţionate cu mult timp ȋn urmă.

Astfel, Christian Tour pune la dispoziţie alternative de mutare pe curse charter cu avionul, dar și beneficii ȋn vederea efectuării testelor necesare, prin parteneriate cu clinici private.

Charter București-Salonic

Turiștii români care călătoresc ȋn Grecia pe cale terestră și tranzitează punctul de trecere Kulata-Promachonas trebuie să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul acestui stat.

Măsura se aplică doar pentru călătoriile terestre cu trecere prin acest punct vamal. Cei care vin folosind cursele aeriene de linie sau charter sunt supuși la testări aleatorii la sosirea pe aeroportul de destinaţie.

„Ȋn contextul celor mai recente măsuri luate de guvernul elen cu privire la condiţiile de călătorie impuse pentru turiștii români și pentru că există un interes sporit pentru zona de nord a Greciei (zonă accesibilă de regulă pe cale terestră), ȋmpreună cu compania aeriană a grupului nostru, Animawings, am luat decizia de a lansa o cursă charter directă București-Salonic. Venim astfel ȋn ȋntâmpinarea tuturor turiștilor noștri iubitori de Grecia, cu o soluţie facilă și rapidă, la costuri minime, subvenţionate din resurse proprii”, spune Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Cursa charter Animawings va opera plecări ȋn fiecare zi de sâmbătă, ȋncepând cu 18 iulie 2020. Tariful unui bilet de avion pe această cursă va fi de 150 euro/persoană tur-retur, cu toate taxele incluse și va include 2 piese de bagaj, una de mână de maxim 7 kg și o alta de cală ȋn limita a 20 kg.

Christian Tour asigură, de asemenea, la cerere, și transferul de la aeroport către hotelurile situate ȋn zonele din apropierea Salonicului, de pe Riviera Olimpului sau din Halkidiki și asistenţa turistică la destinaţie, ȋn vederea organizării de excursii locale.

Testare prioritară

Mulți pasageri se află ȋn imposibilitatea de a efectua testarea din cauza disponibilității limitate a laboratoarelor din România de a procesa un volum mare de teste ȋntr-un interval sub 72h.

Vezi aici lista centrelor unde te poți testa înainte de plecarea în Grecia

Pentru a rezolva problema, agenţiile de turism au ȋncheiat parteneriate cu clinici medicale specializate, ȋn vederea facilitării efectuării testelor PCR, la tarife preferenţiale și cu prioritate la programare.

„Având ȋn vedere faptul că, treptat, solicitarea acestor teste COVID-19 devine o stare de fapt pentru toată lumea, ȋn cazul călătoriilor spre anumite destinaţii și zone ȋn care se solicită prezentarea testului negativ PCR indiferent de tipul de transport, am parafat acorduri de colaborare cu clinici medicale cu acoperire naţională, prin care turiștii noștri pot beneficia de linii speciale pentru prelevarea testelor, la tarife preferenţiale”, mai spune Cristian Pandel.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: