Tech

Sony aduce primele televizoare 8K

24 mai 2019 2 min

Sony aduce primele televizoare 8K

Reading Time: 2 minute

Primele televizoare 8K de la Sony vor fi disponibile în magazine din luna iunie, seria Master ZG9 LED 8K HDR Full Array reprezentând vârful de lance al producătorului nipon. Noile modele oferă o rezoluție de 16 ori mai mare decât rezoluția Full HD și includ cel mai nou procesor de imagine X1 Ultimate, cu un altgoritm unic, special construit pentru 8K, care poate detecta și analiza în mod fiecare obiect din imagine. În ceea ce privește diagonala, la începutul lunii iunie va fi disponibil modelul de 85 inci, în timp ce modele de 98 de inci vor fi disponibile  în a doua jumătate a luni iunie.

Seria Master ZG9 LED OK HDR Full Array dispune de Sony Android TV, care oferă suport pentru o serie de aplicații Google Play, inclusiv YouTube, Netflix, Prime Video și multe altele (disponibilitatea variază în funcție de regiune.) Pentru un televizor și o locuință mai inteligente, ZG9 încorporează Google Assistant. În plus, televizoarele pot fi utilizate hands-free, cu ajutorul microfoanelor încorporate. Utilizatorii pot ”vorbi” cu televizorul utilizând Google Assistant pentru a planifica ziua, descoperi conținut sau pentru a reda emisiuni TV, filme și multe altele. (Disponibilitatea Google Assistant depinde de regiune.) Televizoarele sunt compatibile cu boxe inteligente, precum LF-S50G și SRS-XB501G de la Sony, Google Home sau dispozitive Amazon Echo. Prin intermediul boxelor inteligente, utilizatorii își pot controla televizorul și pot transmite conținut folosind vocea – mai multe caracteristici vor fi adăugate în acest an.

De asemenea, noua serie va fi compatibilă cu Apple AirPlay 2 și HomeKit. AirPlay 2 permite transmiterea conținutului de pe iPhone, iPad și Mac direct pe televizorul Sony. Astfel, vizionarea de filme sau emisiuni de pe iTunes și alte aplicații video va fi posibilă direct de pe televizor. Utilizatorii vor putea și să asculte muzică și podcast-uri direct pe televizor și prin difuzoarele AirPlay 2 amplasate de-a lungul casei și sincronizate. HomeKit va permite utilizatorilor să controleze produsele inteligente din casă prin utilizarea aplicației Home sau prin aplicația Siri de pe dispozitivele Apple. Televizoarele pot fi adăugate în aplicația Home unde se pot predefini „scene” sau acțiuni automate în colaborare cu alte accesorii HomeKit. De exemplu, utilizatorii pot crea scene de tip „Seară de film” în aplicația Home pentru a porni cu ușurință televizorul și pentru a diminua lumina, doar cerându-i lui Siri să lanseze scena. AirPlay 2 și suportul pentru HomeKit vor fi lansate pentru modelele ZG9, AG9, XG95 și XG85 în 2019.

Prețurile noilor modele vor fi anunțate în perioada următoare.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: