Business Tech

Marile evenimente ale industriei IT&C, anulate sau amânate. Vom avea IFA-Berlin în acest an?

23 mart. 2020 2 min

Marile evenimente ale industriei IT&C, anulate sau amânate. Vom avea IFA-Berlin în acest an?

Reading Time: 2 minute

În aceste zile, industria de gaming și fanii jocurilor video de pe tot mapamondul ar fi trebuit să fie în toiul discuțiilor legate de marele show Game Developers Conference (San Francisco), cel mai important eveniment al acestui fascinant domeniu. Noi titluri prezentate de studiouri, accesorii și echipamente hardware, parteneriate și schimburi de idei între cei peste 25.000 de participanți, așteptați de organizatori. Din păcate, și acest eveniment de tradiție (inițiat în 1988, în sufrageria unei case din San Jose-California), a fost anulat din motive de pandemie. Chiar dacă industria de gaming ar putea fi cea mai puțin afectată de criză mondială (nu puțini vor fi cei care vor prefera să se joace pe computer în perioada de izolare la domiciliu și vor investi bani în up-grade de echipamente și arme magice pentru personaje virtuale, avataruri), totuși companiile partenere au anunțat rând pe rând că se retrag de la eveniment, așteptând vremuri mai sănătoase. În orice caz, organizatorii au anunțat că vor muta evenimentul în perioada 4-6 august, gazdă fiind tot Moscone Convention Center, din San Francisco.

Adevărat, toată lumea își dorește ca până la vară, această pandemie să fie deja istorie, dar nimeni nu garantează acest lucru. Nimeni nu poate spune când se vor suspenda deciziile drastice aplicate de fiecare țară în parte, precum izolarea la domiciliu și alte interdicții (de neînchipuit în Europa și SUA până acum câteva săptămâni). Totuși, spre deosebire de alte evenimente majore ale industriei IT&C, organizatorii GDC sunt deciși să organizeze în acest an show-ul.

MWC – Barcelona, revedere în 2021

Nu la fel se întâmplă în industria telecom, cu Mobile World Congress (Barcelona), cel mai mare eveniment de acest profil, de pe glob. Programat pentru a adoua jumătate a lunii februarie, cu 100.000 de participanți așteptați în capitala Cataluniei, MWC a fost anunțat deja pentru 2021. Cu toate eforturile gazdelor și ale celor de la GSM Association, nimic nu a putut împiedica retragerea marilor companii de la expoziție. Acest eveniment oferea gazdelor peste 14.000 de locuri de muncă part-time, în timp ce impactul de business era estimat la aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, și Facebook și-a anulat mult așteptata conferință a dezvoltatorilor, F8, iar conducerea Amazon a trimis mailuri angajaților, încă din februarie, cu sfatul de a nu mai călători “intern și extern”.

Computex -Taiwan, în grafic

Cel mai mare târg de IT&C al Asiei, Computex – Taiwan (2-6 iunie), pare în grafic, anunță organizatorii. Cu toate acestea, toți participanții, expozanți sau vizitatori, trebuie să poarte măști, să respecte o serie de măsuri de igienă. Echipaje medicale vor fi prezente la fața locului, toată lumea trebuind să treacă și prin controlul de temperatură, cu ajutorul unor echipamente cu infraroșu care îi vor scana la nivelul frunții. De asemenea, vizitatorii alte țări vor trece prin o serie de verificări suplimentare, încă de la aeroport.

Cu sau fără IFA în 2020?

Evident, toate privirile sunt îndreptate acum spre ultimul mare eveniment al industriei IT&C din an, marele târg de IT, electronice și electrocasnice de la Berlin, IFA. Dacă japonezii încă speră să poată găzduit Olimpiada de vară în acest an, și germanii trag nădejde că lucrurile se vor mai îndrepta pe glob până la sfârșitul verii. IFA 2020 este programat în perioada 4-9 septembrie, la aceeși gazdă, Messe Berlin. Cel puțin până în acest moment, nu există companii care să își fi anunțat retragerea de la eveniment, anunță organizatorii pe site-ul oficial. Cu toate astea, situația generală este „atent monitorizată”, lucrurile putând fi modificate în funcție de desfășurarea evenimentelor.

Foto: © Sheila Fitzgerald | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: