Startupperul Anului, competiție internațională pentru antreprenori

Competiția internațională “Startupperul Anului” cuprinde din acest an și România și vizează sprijinirea și recompensarea tinerilor antreprenori care au un proiect sau o afacere înființată cu mai puțin de doi ani în urmă și care activează în orice industrie. Organizată de Total, companie internațională de petrol și gaze, ediția 2018/2019 se va extinde în 60 de țări, ca urmare a succesului înregistrat de prima ediție, în peste 30 de țări din Africa.

Câștigătorii vor primi sprijin financiar, în valoare cumulată de 25.000 euro, un program de mentorat și coaching profesional, precum și promovare și expunere media. 

Totodată, pentru a veni în sprijinul antreprenoriatului feminin la nivel global, juriul din fiecare țară va desemna câte o Femeie Antreprenor de Top. Acest premiu special, în plus față de celelalte, este modalitatea prin care Total dorește să încurajeze cât mai multe femei să se înscrie și să participe la competiție.

În fiecare țară participantă , un juriu local, format din experți de la Total, specialiști în antreprenoriat, lideri și membri ai comunității de afaceri vor desemna trei câștigători. Evaluarea va fi făcută în baza unor criterii precum:  caracterul inovator, impactul social și comunitar, potențialul de fezabilitate și dezvoltare.

Ulterior, un juriu internațional se va reuni pentru a selecta șase mari câștigători din rândul tuturor câștigătorilor de premiu I din fiecare țară unde Grupul organizează competiția Startupperul Anului.