BizRemote by certSIGN Stiri

STUDIU: Pandemia lovește în buzunarele românilor

13 apr. 2020 < 1 min

STUDIU: Pandemia lovește în buzunarele românilor

Reading Time: < 1 minut

Opt din zece români se așteaptă ca pandemia să îi afecteze din punct de vedere financiar, mai ales că peste jumătate dintre aceștia nu au economii

Un studiu realizat de firma de cercetare IRES și dat astăzi publicității arată că marea majoritate a românilor sunt îngrijorați pentru ei și pentru familiile lor din cauza pandemiei de Covid-19 și se așteaptă chiar ca pandemia să îi afecteze financiar. Jumătate dintre participanții la studiu precizează că nu au economii și dintre cei care au, peste 40% spun că banii puși deoparte îi ajută să trăiască decent până la două luni, 28% consider că le vor ajunge până la patru luni și aproape 20 de procente au suficiente resurse pentru un an.  

Peste 80% dintre participanții la studiul IRES se așteaptă ca lucrurile să revină la normal până în luna iunie. Vârstnicii, persoanele din mediul rural și cei cu educație scăzută sunt mai optimiști în privința șanselor ca lucrurile să revină la normal până la începutul verii, în timp ce tinerii cu vârste cuprinse între 18 – 35 de ani sunt mai pesimiști cu privire la acest aspect.

Ce cumpără românii online în timpul pandemiei?

Aproape 20% dintre români au apelat în această perioadă la servicii de livrări la domiciliu, cei mai mulți au cumpărat mâncare gătită (60%) și produse alimentare (53%) și 13% medicamente. Aproape jumătate dintre români au declarant că au făcut cel puțin o dată cumpărături online. În coșul de cumpărături online românii au pus produse electronice și electrocasnice (81%), îmbrăcăminte și accesorii (71%), încălțăminte (67%), produse pentru întreținerea gospodăriei (57%) sau produse cosmetice (50%) 

Foto: © Mishoo | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: