Tech Business Companii Stiri

Systematic a fost selectat ca partener al NATO

13 mai 2024 2 min

Systematic a fost selectat ca partener al NATO

Reading Time: 2 minute

Systematic, unul dintre principalii furnizori danezi de soluții software pentru digitalizare în domenii cheie precum apărare sau sănătate, cu un centru de dezvoltare în România în care lucrează peste 150 de specialiști, a fost selectat de către NATO pentru a furniza software de Comandă și Control.

În urma unui parteneriat cu Agenția pentru Comunicații și Informații a NATO (Agenția NCI), Systematic va pune la dispoziție suita SitaWare Headquarters, care va fi folosită în structurile de comandă NATO, unde va consolida capabilitățile operaționale ale Alianței în situații de potențial conflict. Suita SitaWare va asigura un nivel ridicat de comunicații tactice și interoperabilitate care vor îmbunătăți semnificativ planificarea colaborativă și înțelegerea situației tactice la toate nivelurile de comandă și pentru toate domeniile pe timpul misiunilor sau operațiunilor militare.

SitaWare Headquarters, software-ul selectat de NATO, este un produs de top al Systematic și este dezvoltat și în România, de către echipa locală, evidențiind încă o dată nivelul ridicat de specializare al dezvoltatorilor din țara noastră.

MG 2867

Compania Systematic a fost fondată în 1985 cu viziunea de a revoluționa și digitaliza domeniul apărării și ne mândrim cu experiența noastră de a livra soluții software în domeniul apărării către peste 50 de țări membre și partenere NATO. Selectarea noastră ca parteneri direcți ai NATO pentru reprezintă cea mai înaltă recunoaștere a eforturilor de a aduce pe piață produse cu impact major și subliniază statutul nostru de furnizor de încredere de soluții software.

Suntem nerăbdători să contribuim la îmbunătățirea eficienței operaționale a forțelor terestre ale NATO, prin utilizarea software-ului nostru, și ne bucurăm că echipa noastră din România lucrează pentru un domeniu atât de important și de sensibil în contextul geopolitic actual”, a declarat Lucian Maican, General Manager al Systematic România.

SitaWare Headquarters a trecut printr-un proces riguros de licitație, derulat de Agenția NCI, iar selectarea sa confirmă statutul de aplicație de comandă și control de top la nivel mondial.

Acest parteneriat cu Systematic va oferi soldaților NATO capacitatea de a îmbunătăți gestionarea C2 și cunoașterea situației în cadrul luptei, precum și o mai bună interoperabilitate între serviciile din cadrul zonei funcționale NATO„, a declarat Will Leeming, manager de proiect DEMETER în cadrul Agenției NCI.

SitaWare Headquarters este soluția C4ISR validată din punct de vedere operațional, care furnizează o comunicare tactică superioară, interoperabilitate fără egal, planificare colaborativă fără întreruperi și o cunoaștere cuprinzătoare a situației în întregul teatru de operațiuni.

Fiind o aplicație C4ISR avansată, permite schimbul de informații vitale și planuri extinse la toate nivelurile de comandă și în toate domeniile, în cadrul rețelelor de luptă proprii, de coaliție și comune.

Despre Systematic

Systematic este o companie internațională fondată în 1985 în Danemarca, și dezvoltă soluții software pentru sectorul public și privat, cu proiecte în domeniile apărării, sănătății și educației.

Array

Articole pe aceeași temă: