Creativitate Tech

Tales for the Future, cartea pentru copii cu efecte de realitate augmentată

20 ian. 2020 < 1 min

Tales for the Future, cartea pentru copii cu efecte de realitate augmentată

Reading Time: < 1 minut

Vă mai amintiți primul moment când ați urmărit o poveste pe diapozitiv sau când ați ascultat, copii fiind, o poveste audio? Astăzi, aceste mici momente ale copilăriei sunt experimentate diferit de noile generații. Cartea pentru copii, Tales for the Future, scrisă de Andra Bria, vine în întâmpinarea acestor generații, folosind tehnologia de Realitate Augmentată menită să amplifice efectul ilustrațiilor.

Până în 2025, 2 miliarde din populația planetei va fi constituită din cea mai tânără generație, generația Alpha. Cei născuți în perioada 2012-2025 sunt înconjurați de iPhone-uri, iPad-uri și aplicații, educația tradițională nefiind în pas cu tehnologia. Materialele de studiu nu sunt tocmai adaptate celei mai tehnologizate generații de până acum.

“Asistăm la o nouă eră în educația copiilor, una în care Realitatea Augmentată remixează lumea reală pentru a reda experiențe extraordinare pentru copii. Și vrem să fim printre primii care crează astfel de experiențe. Prima poveste pe care am augmentat-o se numește «Akna & The Cosmos» și pune accentul pe educația STEM pentru fete, încurajând atât băieții cât și fetele să învețe despre spațiu, planete și sisteme solare”, declară Andra Bria, autoarea cărții Tales for the Future.

Tales for the Future cuprinde 11 povești despre egalitate, empatie, toleranță sau activism, fiecare poveste fiind ilustrată de un artist diferit. Copiii vor putea privi ilustrațiile animate prin intermediul camerelor de Facebook ale părinților.

Cei 13 artiști care s-au ocupat de ilustrațiile și efectele de AR ale cărții provin din toate colțurile lumii, din Guatemala până în Polonia, și din Madagascar până în Marea Britanie.

Pentru ca imaginile poveștilor să prindă viață, autoarea a lucrat cu Spark AR, o tehnologie dezvoltată de Facebook și a adăugat o componentă de sound design.

Cartea Tales for the Future se poate pre-comanda pe site iar primele exemplare vor fi disponibile din ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: