Companii Stiri

Online e mai bine

11/11/2014 2 min read

Online e mai bine

Reading Time: 2 minute

Produsele cumparate online sunt cu pana la 40% mai ieftine comparativ cu produsele cumparate din magazinele traditionale, arata un studiu realizat de Millward Brown Romania in luna octombrie.

Foto: Dreamstime

Studiul “Price Index” arata ca preturi mult mai bune in mediul online au fost inregistrate la carti, telefoane si tablete, cu diferente semnificative, de pana la 27%, pe perioada campaniilor promotionale, fata de retailul traditional. Discount-ul mediu de 18% aplicat cuptoarelor cu microunde a impus aceasta categorie printre cele mai avantajoase pentru cumparatori.

1

In cazul electrocasnicelor mari, mediul online ofera o gama variata de modele dar si preturi in medie cu 4-5% mai mici decat in magazinele offline de specialitate, ceea ce, cumulat cu facilitatile de livrare, reprezinta o economie importanta de timp si de bani.

2Studiul fost realizat in prima parte a lunii octombrie si a luat in calcul 15 categorii si 150 de produse. Pentru fiecare categorie au fost analizate cate 10 produse alese aleator din 27 de magazine online si offline, magazinele fiind selectate dupa relevanta lor in categorie. Indicele de pret a luat in calcul pretul de vanzare la un moment dat, care include – acolo unde a fost cazul – promotiile din acel moment, fiind comparate doar produse care au caracteristici tehnice identice.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă