Evenimente Lifestyle

Toamna Horticolă Bucureșteană are loc în acest weekend în Campusul Agronomie-Herăstrău

1 oct. 2021 < 1 min

Toamna Horticolă Bucureșteană are loc în acest weekend în Campusul Agronomie-Herăstrău

Reading Time: < 1 minut

Ziua Recoltei este sărbătorită în acest weekend în Campusul Agronomie-Herăstrău. Timp de 4 zile, Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București, alături de Academia de Științe Agricole și Silvice aduc laolaltă producători, institute și stațiuni cu profil horticol din România care prezintă și oferă spre degustare numeroase soiuri și hibrizi românești, precum și soiuri recent introduse din străinătate de mere, pere, prune, gutui, struguri, tomate, etc.

O prezență inedită o reprezintă speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultură din București și la SCDCPN Dăbuleni. Nu vor lipsi sucurile naturale, înghețata artizanală și numeroase alte produse inedite, alături de must și unicul vin universitar din România, obținut la SCDVV Pietroasa.

Cei peste 50 de producători prezenți la Toamna Horticolă Bucureșteană expun și comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit, delicii tradiționale, must și vin.

Odată cu creșterea interesului de a avea o viață sănătoasă, fructele și legumele cultivate local, proaspete, devin din ce în ce mai căutate. Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători și consumatori, care încununează un an de producție bogată. Pe tot mapamondul gospodarii sărbătoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat de către ONU și FAO, Anul Internațional al Fructelor și Legumelor.

Marcată încă din antichitate prin celebrarea roadelor pământului și a zeițelor Demetra, la greci, și Ceres, la români, Ziua Recoltei a fost continuată și în tradiția populară românească. 

Evenimentul are și o componentă educațională importantă prin conferințele și atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna PS Aurelian a USAMV București și vor fi transmise LIVE pe pagina Toamnei Horticole Bucureștene, unde poate fi găsit și programul detaliat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: