fbpx
Lifestyle Stiri

Au început înscrierile la școala de film lansată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol3 min

28/09/2018 3 min read

Au început înscrierile la școala de film lansată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol3 min

Reading Time: 3 minute

Școala de film independentă, lansată în urmă cu opt ani de actorii Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, lansează un nou sezon cu un modul de regie de film și scenaristică, coordonat de regizoarea Iulia Rugină. 

Iulia Rugină s-a născut în București, în 1982. A absolvit secția de regie de film și televiziune din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București, în 2006. Între 2009 și 2011 a urmat un masterat în regie de film în cadrul aceleaiași facultăți. În prezent este doctorand și asistent universitar la catedra de Scenaristică, având un palmares mare de fime de succes atât la public, cât și în festivaluri de specialitate.

Înscrierile se pot face  pe www.actoriedefilm.ro. Cursurile vor debuta pe 5 noiembrie și se vor desfașura săptămânal timp de 6 luni. Se adresează oricărui pasionat de film cu vârsta mai mare de 17 ani.

Cursurile companiei Actoriedefilm.ro din anii trecuți s-au finalizat cu producția a trei filme:  Love Building, Alt Love Building, ambele în regia Iuliei Rugină și Două Lozuri, regia Paul Negoescu, unul dintre filmele românești cu cele mai mari vânzări din ultimii ani. În aceste producții au jucat exclusiv cursanți de la școala Actorie de film, alături de profesorii lor și câțiva invitați speciali (Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Ben Cross). A urmat un alt film foarte apreciat de public, Hawaii, regia Jesus del Cerro, care este produs în colaborare cu Indie Studio, cu sprijinul CNC. 

”Faptul că Iulia Rugină intră oficial în aceeași barcă cu noi, ca profesor este o mare bucurie. Nu ne dorim sa înlocuim sau să concurăm cu  Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, ale cărei cursuri le-am absolvit și în care ne-am format, suntem  o alternativă privată  a acesteia într-o lume în care totul se întâmplă mai repede și mai comprimat ” spun cei trei fondatori ai școlii.  

Școala se adresează atât actorilor profesioniști, care vor să se specializeze în tehnica actorului de film, cât și pentru aspiranți fără nici un fel de pregătire.   

Fondatorii școlii de actorie

Dragoș Bucur este actor și producător. A absolvit secția de actorie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București, în anul 1999. A devenit cunoscut la nivel internațional prin rolurile din Polițist, adjectiv, regia Corneliu Porumboiu și The way back, regia Peter Weir. A câștigat în 2002 și 2009 premiul UCIN pentru interpretarea masculină, în 2009 și 2010 premiul Gopo pentru cel mai bun actor și Premiul de interpretare la Buenos Aires BAFICI. Între 2015 și 2018 a prezentat emisiunea Visuri la Cheie la Protv.

Dorian Boguță s-a nascut în Uniunea Sovietică, în Republica Moldova și a făcut facultatea de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia. Imediat după facultate a fost angajat la Teatrul national din Chișinău unde a jucat peste 15 roluri. În 1999 a urcat în tren cu o singură destinație, București, în căutarea visului de a juca în filme. Visul a început să se realizeze cam după 3-4 ani de la sosirea în România. De atunci și pănă acum a apărut în peste 45 de filme ca actor, iar de câțiva ani a început să regizeze și să fie implicat în producția de filme.

Alexandru Papadopol a absolvit secția de Actorie la U.N.A.T.C. în 2002. În timpul facultății a participat de două ori consecutiv la secțiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de la Cannes. Pentru rolul din filmul Marfa și banii (regia Cristi Puiu), a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Salonic și Premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2003, pentru rolul Luci din filmul Occident. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *