Stiri Tech

Burse de 5.000 de euro pentru cadre universitare tinere. Care sunt condițiile și ce domenii sunt vizate

31 mai 2021 2 min

Burse de 5.000 de euro pentru cadre universitare tinere. Care sunt condițiile și ce domenii sunt vizate

Reading Time: 2 minute

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii lansează cea de-a patra ediție a Burselor ANI: susținerea cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi și a unor metode inovatoare de predare în programa universitară, precum și introducerea de cursuri de tehnologie în facultăți non-IT. Cu acoperire națională și burse de câte 5000 euro per proiect selectat, programul Bursele ANIS se adresează deopotrivă lectorilor și asistenților universitari. Intervalul de depunere a proiectelor este 1-18 septembrie.

”Scopul pe care ni l-am propus la demararea acestui program urmărește dezvoltarea sectorului IT prin creșterea performanței sistemului de învățământ universitar, cu rezultate vizibile în timp. Consolidarea parteneriatului reprezintă, de altfel, unul dintre obiectivele asociației noastre și le suntem recunoscători tuturor celor care îl fac posibil, de la profesorii dedicați, la companiile tech care susțin financiar acest demers”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Un curs nou

Astfel, lectorii universitari trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2021/2022, să actualizeze un curs existent sau să introducă metode inovative de predare, iar asistenții universitari pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular. Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă până în 40 de ani.

Anul acesta, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cyber Security, Inteligența Artificială, Machine Learning, FinTech, HealthTech, Blockchain, Tech for All. Programul are acoperire națională, fiecare proiect calificat primind câte o bursă de 5.000 de euro.

Evaluare preliminară

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, ulterior, cei selectați vor avea un interviu cu
membrii comitetului de evaluare. Anul acesta, intervalul de înscriere a proiectelor este 1- 18 septembrie.
Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

Burse de 165.000 de euro

În cele trei ediții anterioare, la programul Bursele ANIS au fost înscrise 98 de cursuri, susținute de cadre didactice care activează în 26 de facultăți, din 8 orașe la nivel național. Per total, au fost acordate 33 burse, care au cumulat circa 165.000 de euro. Totodată, grație proiectului, s-au conturat și 3 colaborări între companii și mediul academic, pe proiecte de cercetare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: