Management

Top managerii, încrezători în viitor

mai 30, 2019 2 min

Top managerii, încrezători în viitor

Reading Time: 2 minute

Mai bine de jumătate dintre directorii executivi sunt încrezători în succes, dar sunt realiști, 53% estimând o creștere moderată a ecomiei mondiale, de două procente pentru următorii trei ani.

Cea de-a cincea ediție a studiului KPMG Global CEO Outlook, arată că mai mult de jumătate dintre CEO sunt încrezători în succes. Similar cu ediția precedentă a studiului, liderii din mediul de business mențin estimarea pozitivă pentru creșterea economiei globale în următorii trei nai, deși numărul acestora a scăzut de la 67% la 62% în ultimul an. Încrederea în viitor este întăritp și de politicile de angajare, 36% dintrfe CEO estimând că vor crește numărul angajaților cu peste 6% în următorii trei ani.

„Liderii în afaceri se confruntă cu o eră a schimbării și incertitudinii economice fără precedent. Navigând în ape tulburi, directorii executivi creează agilitatea organizațională necesară astfel încât companiile să devină mai puternice pentru viitor. În fața mediului de afaceri impredictibil, modele de afaceri tradiționale ale organizațiilor trebuie regândite și adaptate noilor provocări de creștere” spune Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.

Schimbarea climatică, în topul riscurilor

CEO au indicat schimbarea climatică drept cel mai mare risc pentru creșterea organizației lor, pentru prima dată în cinci ani când aceasta a detronat riscurile tehnologice, teritoriale, cyber și operaționale. Dar diferența redusă între ele zugrăvește imaginea unui mediu complex, în continuă schimbare.

Neconcordanța în inovație

Majoritatea CEO (84%) cred o cultură a “eșecului rapid” este necesară în piața curentă, astfel încât lecțiile din eșecuri să fie învățate repede, însă doar 56% dintre cei intervievați au afirmat că această cultură este implementată în organizația lor. Mai mult de 8 din 10 CEO (84%) încearcă să schimbe structura echipelor de conducere pentru a zdruncina status-quo-ul.

De la securitate IT la inovație

Aspectele IT continuă să ocupe poziții de top în agenda CEO, deși în scădere, de pe locul 2 anul trecut, pe locul 4 în această ediție. În 2019, o proporție mai mare din CEO (69% față de 55% în 2018) consideră că dezvoltarea unei strategii robuste pentru securitatea IT este esențială pentru consolidarea încrederii părților interesate, iar majoritatea (71%) consideră securitatea IT drept factor cheie în strategia de inovare.

Foto: © Rfischia | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: