Companii Finanțe Stiri

TransferGO: 8 din 10 români fac transferuri de bani prin aplicații mobile

20 nov. 2019 < 1 min

TransferGO: 8 din 10 români fac transferuri de bani prin aplicații mobile

Reading Time: < 1 minut

8 din 10 români trimit sau primesc bani prin intermediul aplicațiilor mobile de transferuri, marea majoritate a tranzacțiilor, 86% dintre acestea, realizându-se între membrii familiei. Astfel, din luna noiembrie TransferGO lansează serviciul gratuit de transferuri în România, care permite clienților să trimită bani online, la costuri mici, atât altor clienți TransferGO cât și rudelor sau prietenilor care nu au încă instalată aplicația, fără a plăti taxele mari percepute de bănci.

Serviciul oferă clienților români posibilitatea de a transfera bani în timp real între toate cardurile emise în țară, fiind lansat în varianta beta după ce TransferGO a devenit serviciul de transferuri preferat al românilor din Marea Britanie și alte țări occidentale de a trimite bani acasă.

La nivel global, transferuruile din țara noastră reprezintă aproximativ 20% din numărul total al transferurilor realizate de clienții TransferGO.

Potrivit unui sondaj realizat de MKOR Consulting, cel puțin 1 din 3 români transferă frecvent bani direct în cont pentru a cumpăra produse online sau pentru a-și plăti cheltuielile iar 33% dintre respondenți transferă între 101 și 250 lei în timp ce un sfert transferă mai puțin de 50 de lei.

Printre cei mai entuziaști utilizatori ai aplicației se numără bărbații cu vârsta medie de 35 de ani, potrivit studiului citat, aceștia având venituri medii lunare de peste 3.500 lei.

Cea mai folosită metodă de transfer de bani este direct în contul bancar, prin internet sau prin aplicații smartphone, cu o proporție de 75%. Topul este completat de 34% dintre respondenți care fac depuneri de bani la bancă și plata în numerar.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 600 de respondenți cu un nivel de încredere de 95%, eroare +/-4.

Foto: © Adrian825 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: