Finanțe

Tranzacție pe piața bancară: Vista Bank achiziționează Crédit Agricole (România)

4 ian. 2021 < 1 min

Tranzacție pe piața bancară: Vista Bank achiziționează Crédit Agricole (România)

Reading Time: < 1 minut

Vista Bank a încheiat un acord cu Grupul Crédit Agricole pentru achiziționarea tuturor acțiunilor Crédit Agricole România. Achiziția este condiționată de aprobarea sa de către Banca Națională a României și Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului.

După finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde de euro, un portofoliu de credite de 750 de milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro și peste 105 milioane euro capital CET1.

Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție„, a declarat Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank.

PWC și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă din 1998 pe piața bancară din România, unde deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați, oferind o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali. Parte a Grupului Vardinogiannis, banca s-a numit Marfin Bank Romania până anul trecut.

Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 de milioane de euro, depozite de 410 milioane de euro și ujn portofoliu de credite de 395 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: