Business Companii

Tranzacție de 290 de milioane de euro: AFI Europe preia 8 clădiri de birouri de la NEPI Rockcastle

6 aug. 2020 < 1 min

Tranzacție de 290 de milioane de euro: AFI Europe preia 8 clădiri de birouri de la NEPI Rockcastle

Reading Time: < 1 minut

AFI Europe a finalizat acordul cu NEPI Rockcastle pentru achiziția a patru proiecte de birouri clasa A din București și Timișoara (8 clădiri), cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 metri pătrați. Valoarea tranzacției se ridică la 290 de milioane de euro, iar preluarea portofoliului este programată să se încheie în următoarele patru luni.

Portofoliul achiziționat constă din 8 clădiri de birouri Clasa A:

  • Floreasca Business Park, situat în Calea Floreasca nr. 169, București (36.470 mp);
  • The Lakeview, situat în Str. Barbu Văcărescu nr. 301-311, București (25.907 mp);
  • Aviatorilor 8, situat în Bd. Aviatorilor nr. 8A, București (8.203 mp);
  • Timișoara City Business Center, situat în Str. Coriolan Brediceanu nr. 10, Timișoara (47.936 mp).

AFI Europe România este una dintre cele mai mari companii de pe piața imobiliară din România. Compania a dezvoltat și continuă de dezvolte proiecte de referință în sectoarele de retail, birouri și rezidențial în București, Ploiești și Brașov.

După finalizarea acestei tranzacții și a proiectelor de birouri aflate în dezvoltare (AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3), compania va gestiona un portofoliu de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de aproape 300.000 mp, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România a dezvoltat și gestionează AFI Park 1-5 și AFI Tech Park, ambele situate în București, și AFI Park Brașov, în centrul orașului Brașov, care va fi inaugurat în toamna acestui an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: